Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

U OŠ “18. oktobar” na Bioču počeo s radom vrtić

U OŠ “18. oktobar” na Bioču počeo s radom vrtić
Datum objave: 19.10.2018 16:09 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U Osnovnoj školi “18. oktobar” na Bioču, koja je donacijom Ambasade SAD-a nedavno renovirana, sa radom je počela vaspitna jedinica vrtića “Đina Vrbica”. Za sada je prijavljeno 12 djece, a vrtić su obišli direktorica Direktorata za predškolska, osnovno i inkluzivno obrazovanje, Arijana Nikolić – Vučinić i direktor vrtića, Vuk Stanišić.

Direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje, Arijana Nikolić – Vučinić rekla je da vrijednost radova na školi na Bioču, u okviru koje će raditi vrtić, iznosi oko 100.000 eura. Ona je zahvalila Ambasadi SAD-a na vrijednoj donaciji i istakla da Ministarstvo prosvjete radi na povećanju kapaciteta crnogorskih vrtića u skladu sa upisnom politikom - da se svakom djetetu pruži mogućnost za predškolsko obrazovanje, te da je nivo obuhvata nivo obuhvata djece predškolskim vaspitanjem, u svega nekoliko godina podignut sa preko 50, na čak 70 procenata.

Nikolić – Vučinić je podsjetila na projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope iz čijeg kredita se gradi 7 vrtića, od kojih su u Podgorici završena dva, u Zagoriču i Starom aerodromu. U toku su radovi na izgradnji vrtića u Tuzima i Baru, dok se za vrtiće u Bloku VI i u Pljevljima projektovanje privodi kraju, a ubrzo će se stvoriti pretpostavke za gradnju vrtića u Ulcinju.

Direktor vrtića, Vuk Stanišić zahvalio je Ambasadi SAD-a zbog prepoznavanja potrebe stanovništva ovog kraja i istakao da je u trenutku kada ulažemo velike napore da povećamo obuhvat djece predškolskim obrazovanjem, ova donacija veoma važna. Takođe, on je zahvalio upravi škole “18. oktobar” koja je ustupila prostor za potrebe vrtića.

PR služba Ministarstva prosvjete