Manja slova Veća slova RSS

>

Otvoren konkurs za dodjelu državne nagrade „Oktoih“

Otvoren konkurs za dodjelu državne nagrade „Oktoih“
Datum objave: 09.10.2018 08:54 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ za 2018. godinu. Prijedlozi za nagradu podnose se do 5. novembra.

Državna nagrada „Oktoih“ dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore, za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.

Prijedlozi se podnose žiriju za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“, Ministarstvo prosvjete, Ul. Vaka Đurovića b.b. Podgorica. Predlagač je dužan da uz prijedlog dostavi i pisane dokaze za njegovo obrazloženje. Prijedlozi koji ne budu dostavljeni Žiriju u naznačenom roku, neće se razmatrati.

Nagrada se dodjeljuje od 1970. godine. U jednoj godini mogu se dodijeliti najviše tri „Oktoih” nagrade, a do sada je dobilo 129 pojedinaca i 64 ustanove.

Dobitnici ovog prestižnog priznanja za prošlu godinu su Osnovna škola „Aleksa Đilas Bećo“ iz Mojkovca, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Božo Mihailović i profesorica matematike u podgoričkoj Gimnaziji “Slobodan Škerović” Snežana Delić.