Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Постигнут договор Министарства просвјете и Института: дјеца остају у Игалу, градиће се нова школа

Постигнут договор Министарства просвјете и Института: дјеца остају у Игалу, градиће се нова школа
Датум објаве: 26.09.2018 14:54 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Одбор директора Института „Др Симо Милошевић“ данас је прихватио иницијативу министра просвјете др Дамира Шеховића и дао одобрење за привремено коришћење дијела просторија Института за потребе ЈУ ОШ „Дашо Павичић“, до изградње нове школе у Игалу, чиме су створени предуслови да дјеца која су уписана у ово подручно одјељење наставе у том објекту да похађају наставу.

Након овакве одлуке Одбора, створени су предуслови за инвестирање у овај школски објекат од стране Министарства просвјете и школе, која је од почетка поступала у најбољем интересу дјеце, како би исти био прикладан за њихов боравак и реализацију наставе у адекватном и примјереном амбијенту.

Влада Црне Горе ће, у циљу трајног рјешавања овог питања, у буџету за наредну годину опредијелити потребна средства за изградњу нове школе у Игалу.

Цијенећи спремност општине Херцег Нови да помогне у изналажењу трајног рјешења, вјерујемо да у ће, духу добре сарадње, опредијелити локацију за изградњу нове школе у Игалу, како би оправдани захтјеви мјештана овог краја били реализовани, а дјеца која живе на том подручју добила нов, модеран и безбједан објекат у коме ће стицати знање.