Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Отворен вртић „Стара Варош“: Обезбиједићемо вам пажњу и срећно дјетињство

Отворен вртић „Стара Варош“: Обезбиједићемо вам пажњу и срећно дјетињство
Датум објаве: 25.09.2018 14:48 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


“У годинама пред нама, дјеца вјероватно неће знати ко је био министар просвјете, али ће знати како су се осјећали у овом простору, и колико им је пажње и љубави у њему пружено. Свјесни тога, чинимо искрене напоре да им обезбиједимо управо то: адекватну пажњу и срећно дјетињство”, рекао је министар просвјете др Дамир Шеховић на данашњем отварању вртића “Стара варош”, на коме се присутнима обратио заједно са градоначелником Главног града др Иваном Вуковићем и амбасадором Републике турске у Црној Гори Њ.Е. Серхатом Галипом. Присутне је поздравио и Вук Станишић, директор установе “Ђина Врбица” у чијем је саставу данас отворени вртић.

Вртић је отворен у реконструисаном објекту који је Главни град уступио на коришћење, у чију је реконструкцију уложено око 70 000 еура како би објекат био по задовољавајућим стандардима, и за чије опремање је ТИКА (Турска агенција за међународну сарадњу и координацију) обезбиједила око 20 000 еура. Вртић је капацитета за око 100 дјеце.

ПР служба Министарства просвјете

Министар је истакао да је уписна политика таква да омогућава свој дјеци да буду дио предшколског васпитања, те да је ниво обухвата ниво обухвата дјеце предшколским васпитањем, у свега неколико година подигнут са преко 50, на чак 70 процената. “Стога радимо и на изградњи нових вртића, од којих је први наредни онај у Бару, али и кроз овакве адаптације већ постојећих објеката уз подршку Главног града и других субјеката”, закључио је министар.

ПР служба Министарства просвјете

Градоначелник Вуковић најавио је наставак добре политике Главног града, која је отворена за потребе образовног система: “Један од основних предуслова за подизање квалитета живота у Главном граду је да свако дијете нађе мјесто у вртићу. У том смислу, очекујем да ћемо већ наредне године кренути са реализацијом вртића у Блоку ВИ, уколико се стекну услови за то и у Цитy кварту, а моја би жеља била да до краја мандата актуелне градске управе добијемо и један такав објекат на Златици”.

ПР служба Министарства просвјете

Он је нагласио да ће Главни град наставити да помаже реализацију оваквих пројеката кроз бесплатно уступање земљишта и ослобађање обавезе накнаде за комунално опремање. Он је подсјетио да је недавно отворен вртић на Старом аеродрому, те да је данашње окупљање било већ друго овог типа иако мандат нове градске управе траје тек нешто преко мјесец дана, што такође показује однос градске управе према образовању.
“Част ми је и велико задовољство да вас поздравим и заједно са вама још једном побројим донације ТИКА-е. ТИКА је од 2007. године па до данас релизовала преко 320 пројекта у Црној Гори. Драго ми је да ће дјеца из Старе вароши од сада захваљујући и Влади Турске боравити у мого бољим условима. Захваљујем се Влади Црне Горе и Главном граду за подршку коју дају реализацији наших пројеката. Турска ће наставити да даје подршку Црној Гори” нагласио је амбасадор Галип.

Данас отворени вртић је један у низу пројеката на коме раде Министарство просвјете, Главни град, али и други партнери.

ВИДЕО: