Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Црна Гора и Азарбејџан радиће на повећању мобилности студената

Црна Гора и Азарбејџан радиће на повећању мобилности студената
Датум објаве: 20.07.2018 13:21 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Црна Гора и Азарбејџан размотриће могућности повећања мобилности студената, што ће бити додатни подстицај одличној сарадњи двију држава, закључено је на данашњем састанку министра просвјете др Дамира Шеховића, представника дипломатске мисије Републике Азарбејџан у Црној Гори, Анара Аџамова и директора Културно-економског центра Азарбејџана у Црној Гори, Сејрана Мирзазада.

Министар Шеховић је током састанка истакао да је образовање једна од најважнијих области спајања народа и култура, те да се у том смислу сарадња може додатно ојачати повећањем броја црногорских студената који се образују на универзитетима у Азарбејџану, али и отворити могућности да студенти из те земље студирају на црногорским факултетима. Он је истакао да су стипендије које од 2013. године за црногорске студенте обезбјеђује Дипломатска академија Азарбејџана представљају одличан модел студентске мобилности.

Господин Аџамов је нагласио да је однос Црне Горе и Азарбејџана више него пријатељски, те да је чврсту економску сарадњу потребно продубити и сарадњом у области образовања и културе. Он је искористио прилику да позове министра Шеховића на Међународни хуманитарни форум који ће бити одржан у октобру ове године у Бакуу.

Директор Културно-економског центра Азарбејџана у Црној Гори Сејран Мирзазад истакао је да отварање културног центра свједочи о блиској сарадњи двију држава.

Саговорници су истакли отвореност за иницијативе и заједничке активности у области образовања којим ће се додатно унапредити Споразум о сарадњи између двију држава из 2014. године.

ПР служба Министарства просвјете