Manja slova Veća slova RSS

>

Pomažemo djeci pri izboru karejire: Pripremljen Priručnik za karijernu orjentaciju u stručnim školama

Pomažemo djeci pri izboru karejire: Pripremljen Priručnik za karijernu orjentaciju u stručnim školama
Datum objave: 21.02.2018 14:36 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Nacionalni Europass i Euroguidance centar u okviru projekta „Europass 2017“ i „Euroguidance 2017“ je pripremio Priručnik za karijerno vođenje i savjetovanje u stručnim školama i Vodič kroz Europass CV.

Priručnik za karijerno vođenje i savjetovanje u stručnim školama je namijenjen prije svega nastavnicama u stručnim školama. Ideje i metodologija izloženi u Priručniku imaju široku mogućnost praktične primjene.

U njemu se mogu naći posebno izložene tri oblasti u karijernom savjetovanju: istraživanje i razumijevanje sebe u kontekstu rada i obrazovanja, istraživanje i razumijevanje svijeta rada i svijeta obrazovanja i upravljanje razvojem karijere.

Iako je prvenstveno namijenjen karijernim savjetnicima u stručnim školama, ovaj Priručnik može biti veoma koristan svima koji na bilo koji način učestvuju u karijernom savjetovanju učenika, nastavnicima u osnovnim školama, profesorima na fakultetima, ali i roditeljima.

Vodič kroz Europass CV je pripremljen u cilju što većeg korišćenja Europass formata CV-ja. Europass CV pruža mnoštvo prednosti ne samo osobama koje traže posao ili žele da se dodatno školuju, već i poslodavcima koji, služeći se ovim formatom, stiču uvid u sposobnosti potencijalnih kandidata na jednostavan, pregledan i razumljiv način.
Zbog dostupnosti u elektronskom obliku ovaj alat za postizanje transparentnosti kvalifikacija i kompetencija je cjelovit i lako dostupan.

Više informacija o aktivnostima Europass i Euroguidance centra može se pronaći na nacionalnom Europass i Euroguidance websajtu, http://europasscrnagora.me/start/index.html.

KARIJERNO VOĐENJE I SAVJETOVANJE U STRUČNIM ŠKOLAMA.pdf

VODIČ KROZ EUROPASS CV.pdf

PR Služba Ministarstva prosvjete