Manja slova Veća slova RSS

>

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Malte upućuje poziv za postdiplomske studije na Institutu za pomorsko pravo

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Malte upućuje poziv za postdiplomske studije na Institutu za pomorsko pravo
Datum objave: 14.02.2018 12:00 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavamo zainteresovane kandidate da je Ministarstvo vanjskih poslova Republike Malte uputilo poziv za postdiplomske studije na Institutu za pomorsko pravo (International Maritime Law Institute - IMLI), sa sjedištem na Malti.

Programi za koje se može aplicirati su Program o međunarodnom pomorskom pravu i Program o međunarodnom pomorskom zakonodavstvu, u trajanju od jedne akademske godine, počev od oktobra 2018. godine. Program se realizuje na engleskom jeziku, stoga je neophodno odlično znanje ovog jezika.

Rok za prijavljivanje je 31. mart 2018. godine.

Program je otvoren za diplomirane pravnike koji već rade u oblasti pomorstva, pravnoj službi, ili pravnoj kancelariji koja se bave temama iz oblasti pomorstva. Program je pogodan i za osobe koje namjeravaju da nastave svoju karijeru u oblasti pomorskog prava.

Studenti imaju 22½ časova predavanja, nedjeljno.

IMLI je osnovan pod pokroviteljstvom Međunarodne pomorske organizacije i ima za cilj obuku pravnika u oblasti međunarodnog prava, uključujući pravo zaštite životne sredine mora, pravo mora, brodsko pravo i međunarodno pomorsko bezbjednosno pravo.

Rok prijavljivanja je 31. mart 2018. godine, a prvenstvo će imati kandidati koji se ranije prijave.

Broj kandidata koji će biti primljeni je ograničen, zbog intenzivnog karaktera programa. Poštujući strategiju Međunarodne pomorske organizacije (IMO) za integrisanje žena u pomorske aktivnosti, čak pedeset posto (50%) mjesta biće rezervisano za zaslužne kandidature žena. Do sada, na Institutu je zvanje steklo 741 kandidata iz 135 zemalja.

Cijena učešća u ovom programu iznosi 31.000, ali će izabranim kandidatima biti obezbijeđeno puno finansiranje, osim troškova povratne karte koje plaćaju sami kandidati.

Izvjestan broj donatora obezbijedio je puno finansiranje za odabrane kandidate, ukoliko ispune njihove uslove selekcije. Donatori će prednost davati uglavnom mlađim talentovanim kandidatima (mlađim od 40 godina) koji imaju veliku motivaciju da rade za svoju vladu i koji će, nakon završetka studija, dati vitalan doprinos razvoju nacionalnog zakonskog okvira u oblasti pomorstva.
Sve dodatne informacije, prijavni formulari i drugi obrasci mogu se naći na internet portalu: http://www.imli.org/programmes-and-courses/how-apply-1, dok su informacije o IMLI-u dostupne su na portalu: http://www.imli.org


Kontakt osoba kojoj kandidati treba da se obrate savjetnici za prijem, gospođi Elda Kazara-Belja, na: admissions@imli.org , ili telefon br: +356 21 310 816 (lokal 107).