Manja slova Veća slova RSS

>

Održana obuka kadra za primjenu sistema komunikacije uz pomoć sličica s djecom s autizmom i izradu komunikacijskih knjiga

Održana obuka kadra za primjenu sistema komunikacije uz pomoć sličica s djecom s autizmom i izradu komunikacijskih knjiga
Datum objave: 02.02.2018 14:16 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U Resursnom centru “1. jun” 27. i 28. januara sprovedena je obuka kadra za primjenu sistema komunikacije uz pomoć sličica s djecom s autizmom i izradu komunikacijskih knjiga i drugih alternativnih oblika komunikacije i podsticanja interakcije, prilagođavanje za đecu s autizmom.

Obuka je sprovedena u okviru Programa "Jačanje inkluzivnog obrazovanja kroz asistivne usluge i promociju NEdiskriminacije“ koji sprovodi Ministarstvo prosvjete u partnerstvu sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori, u okviru komponente "Jačanje asistivnih usluga za djecu s autizmom i asistivnih kapaciteta resursnih centara".

PR služba Ministarstva prosvjete

Naime, kako bi rad s djecom s autizmom u redovnim školama bio kvalitetniji, potrebno je prvo ojačati profesionalce u Resursnom centru „1. jun“ za nove pristupe u radu kao što je sistem komunikacije uz pomoć sličica s djecom s autizmom – PECS, i njegovu svakodnevnu primjenu.

Obuka je održana u saradnji sa školom-resursnim centrom „Milan Petrović“, Novi Sad.

Nakon obuke će profesionalci Resursnog centra „1. jun” sprovesti obuke za kadar redovnih škola i ojačati njihove kapacitete za rad s djecom s autizmom: vizuelni pristupi, komunikacija uz pomoć simbola, strukturisano podučavanje, modifikovanje ponašanja i dr.