Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржана обука кадра за примјену система комуникације уз помоћ сличица с дјецом с аутизмом и израду комуникацијских књига

Одржана обука кадра за примјену система комуникације уз помоћ сличица с дјецом с аутизмом и израду комуникацијских књига
Датум објаве: 02.02.2018 14:16 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У Ресурсном центру “1. јун” 27. и 28. јануара спроведена је обука кадра за примјену система комуникације уз помоћ сличица с дјецом с аутизмом и израду комуникацијских књига и других алтернативних облика комуникације и подстицања интеракције, прилагођавање за ђецу с аутизмом.

Обука је спроведена у оквиру Програма "Јачање инклузивног образовања кроз асистивне услуге и промоцију НЕдискриминације“ који спроводи Министарство просвјете у партнерству са канцеларијом УНИЦЕФ-а у Црној Гори, у оквиру компоненте "Јачање асистивних услуга за дјецу с аутизмом и асистивних капацитета ресурсних центара".

ПР служба Министарства просвјете

Наиме, како би рад с дјецом с аутизмом у редовним школама био квалитетнији, потребно је прво ојачати професионалце у Ресурсном центру „1. јун“ за нове приступе у раду као што је систем комуникације уз помоћ сличица с дјецом с аутизмом – ПЕЦС, и његову свакодневну примјену.

Обука је одржана у сарадњи са школом-ресурсним центром „Милан Петровић“, Нови Сад.

Након обуке ће професионалци Ресурсног центра „1. јун” спровести обуке за кадар редовних школа и ојачати њихове капацитете за рад с дјецом с аутизмом: визуелни приступи, комуникација уз помоћ симбола, структурисано подучавање, модификовање понашања и др.