Manja slova Veća slova RSS

>

Program stručnog osposobljavanja: Još pet dana za prijavu korisnika

Program stručnog osposobljavanja: Još pet dana za prijavu korisnika
Datum objave: 13.11.2017 14:23 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Radni tim za praćenje implementacije Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenem visokim obrazovanjem podsjeća da je rok za prijavljivanje korisnika za učešće u Programu, preko portala eUprave, 18. novembar 2017. godine.

Do danas, broj prijavljenih potencijalnih korisnika Programa je oko 2.700, što je na nivou broja prijavljenih korisnika prošle godine.

Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, organizuje se po šesti put, za 2017/2018. godinu. Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

Ukupan broj mjesta koji su oglasili poslodavaci za stručno osposobljavanje korisnika je 10.066.

Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na četiri godine realizacije Programa, od 14.252 korisnika Programa 6.865 njih odnosno 48,16% je nastavilo radni angažman.

Informacija o procedurama prijave se nalazi na stranicama E-uprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete.