Manja slova Veća slova RSS

>

Učenici SLŠ “Petar Lubarda” Cetinje osvojili značajna priznanja na XIX Medjunarodnom bijenalu grafike za djecu i mlade u Torunju u Poljskoj

Učenici SLŠ “Petar Lubarda” Cetinje osvojili značajna priznanja na XIX Medjunarodnom bijenalu grafike za djecu i mlade u Torunju u Poljskoj
Datum objave: 13.11.2017 13:59 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Na XIX Medjunarodnom bijenalu grafike za djecu i mlade u Torunju u Poljskoj, nagrađeno je 7 učenika Srednje likovne škole "Petar Lubarda" na Cetinju. Organizator ovog takmičenja je Kreativni dječiji centar i Galerija Torunj u saradnji sa Ministarstvom kulture i nacionalne bastine u Varšavi.

Da je tema Konkursa “SVE ZELENO- SVE PLAVO” sa motom "Sklad različitosti” bila vrlo inspirativna govori podatak da je na konkurs pristiglo 14.371 rad iz 49 zemalja. Autori su bili inspirisani različitostima godišnjih doba, cvijetnih livada, zelenih polja i šuma, okena, mora sa živim svijetom, životinjama i biljkama.  

Učenici SLŠ “Petar Lubarda” poslali su ukupno 68 radova iz predmeta grafika i ukupno osvojili 7 nagrada, jednu specijalnu nagradu i 6 diploma.

Medju nagradjenim učenicima izdvaja se specijalna nagrada (medalja) koja je pripala je Viktoru Mijovicu za rad Perast (linorez u boji).

Diplome su osvojili: Saška Bojic, Jovan Marović, Luka Radinović, Jovana Mijanović, Luka Subert i Edin Ćeranić.

Mentor nagrađenih učenika je profesor grafike Miodrag Vukčević.