Manja slova Veća slova RSS

>

Predstavljena nova đačka užina: kvalitetniji proizvodi na meniju

Predstavljena nova đačka užina: kvalitetniji proizvodi na meniju
Datum objave: 15.09.2017 15:06 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U srijedu 13. septembra, 2017. godine, u radionici koja posluje u okviru JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“, predstavnicima Ministarstva prosvjete, Instituta za javno zdravlje, i udruženju Roditelji kao i upravi škole, predstavljeni su novi proizvodi iz ove radionice, koji će biti sastavni dio đačke užine.

Kao što je ranije saopšteno, u proces izrade novog menija koji će biti ponuđen učenicima podgoričkih osnovnih škola u ovoj školskoj godini, Ministarstvo prosvjete i škola „Sergije Stanić“ uključili su i Institut za javno zdravlje, u cilju formiranja kvalitetnije ponude.

PR služba Ministarstva prosvjete

Ona će uključivati peciva od cijelog zrna žitarica, te kifle, proje i sendviče sa integralnim brašnom i sjemenkamama, lana, bundeve, susama, čia sjemenkama kao i peciva sa koprivom, razne vrste mafina i slatkog peciva.

Među proizvodima koji su se našli na prezentaciji, bilo je i proizvoda koji su već bili u ponudi u protekloj školskoj godini, ali sa izmijenjenim sirovinskim sastavom kao i sa novom tehnikom proizvodnje.

Za navedene proizvode će u osnovnim školama Glavnog grada biti organizovana degustacija u posljednoj nedjelji septembra. Takođe, u toku naredne nedjelje predstavnici Škole „Sergije Stanić“, obići će podgoričke osnovne škole u cilju promocije Projekta.