Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић на највећој међународној конференцији о високом образовању

Шеховић на највећој међународној конференцији о високом образовању
Датум објаве: 13.09.2017 15:15 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Делегација Црне Горе предвођена министром просвјете др Дамиром Шеховићем, учествује на највећој конференцији о високом образовању у организацији Европске асоцијације за интернационализацију високог образовања (ЕАИЕ), која се одржава у Севиљи од 12. до 15. септембра. Овогодишња централна тема је Мозаик култура.

Конференција је прилика да учесници размијене искуства, како би заједнички дошли до најбољих рјешења у овој области. На изложби која прати Конференцију учесници и посјетиоци су у прилици да се упознају са образовним системима других земаља, као и понудама најпознатијих установа високог образовања, укључујући моделе студирања, начин финансирања, студентски живот и сл.

ПР служба Министарства просвјете

Једна од тема је посвећена и обиљежавању 30 година Ерасмус програма, кроз који је прошло 9 милиона људи и коме је Црна Гора званично приступила 2014. године.

Неке од тема ће бити и: Студентски протести: смиривати или подржати; Сарадња универзитета и приватног сектора; Стратегије развоја интеркултуралних компетенција студената и др.

Дешавање је отворио оксфордски професор Александар Бетс, који је имао излагање о инклузивном интернационализму.

Конференцији присуствује преко 6000 учесника, те међународни експерти из области високог образовања из 95 земаља. У оквиру дешавања биће организовано 158 сесија, 20 радионица, а предвиђена су и 252 изложбена штанда.