Manja slova Veća slova RSS

>

Odobreni Erasmus+ projekti za Europass i Euroguidance mrežu

Odobreni Erasmus+ projekti za Europass i Euroguidance mrežu
Datum objave: 06.09.2017 08:37 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Pored statusa Nacionalnog Europass Centra, Ministarstvo prosvjete Crne Gore ove godine je dobilo status i Nacionalnog Euroguidance Centra, odobrenjem projekata u okviru Erasmus+ programa za navedene dvije mreže.

Aktivnosti koje su planirane u okviru projekta Nacionalni Europass Centar (NEC) za 2017. godinu su sljedeće: prevod Europass dokumentacije neophodne za CEDEFOP Europass websajt, reviziju nacionalnog Europass websajta koja predviđa usaglašavanje nacionalnog Europass websajta sa CEDEFOP Europass websajtom, pripremu i štampu dokumenta „Vodič kroz Europass CV“, pripremu promotivnih materijala, kao i organizaciju dvije radionice i tri info dana. Ove godine, nacionalni Europass centar je dao prioritet Europass CV-iju u cilju njegove što veće promocije i korišćenja u Crnoj Gori.

Pored nastavka rada Nacionalnog Europass centra, i crnogorski Euroguidance centar otpočinje sa realizacijom aktivnosti koje se tiču unapređenja sistema karijerne orjentacije u Crnoj Gori. Aktivnosti koje su planirane da budu završene u 2017. godini su: priprema dokumenta „Vodič kroz cijeloživotno učenje i mobilnost“, organizovanje šest obuka za savjetnike karijerne orijenatacije i pripremu nacionalnog Euroguidance websajta.

Europass i Euroguidance projekti su finansijski podržani sredstvima Erasmus+ programa.