Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министар Шеховић: Усвајање сета Закона у области образовања највећи је реформски искорак ове Владе

Министар Шеховић: Усвајање сета Закона у области образовања највећи је реформски искорак ове Владе
Датум објаве: 23.06.2017 08:39 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете Дамир Шеховић на данашњој конференцији за медије представио је сет закона који су утврђени на 31. сједници Владе, којима је заокружен процес реформе система образовања.

„Бићу слободан да кажем да је усвајање ових седам данашњих закона и усвајање Закона о измјенама и допунама Закона о високом образовању, које је било на дневном реду Владе прошле седмице, највећи реформски искорак ове Владе. Мислим да је на тај начин створена претпоставка да се оствари циљ којим смо се водили када смо осмишљавали реформу, а то је унапређење квалитета свих нивоа образовања у Црној Гори“ - оцијенио је министар Шеховић.

Министар је упознао јавност са кључним новинама, истичући да су главни циљеви ове реформе афирмација и подстицање знања, стварање претпоставки за подстицање и награђивање најбољих ученика и професора, адекватан одговор на потребе усклађивања образовања са потребама тржишта рада, стварање услова за примјену практичних знања и вјештина у реалном радном окружењу и изучавање енглеског језика од предшколског узраста.

Потпис видеа ...