Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Održano savjetovanje na temu: „Realizovano u oblasti školske politike, kulture i prakse”

Održano savjetovanje na temu: „Realizovano u oblasti školske politike, kulture i prakse”
Datum objave: 19.06.2017 19:00 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Savjetovanje za direktore i direktorice osnovnih škola na temu: „Realizovano u oblasti školske politike, kulture i prakse” održano je 19. juna u Ministarstvu prosvjete.

Tokom školske 2016/17. godine otpočelo se s praksom kvartalnih sastanaka sa direktorima obrazovno-vasptnih ustanova s ciljem unaprjeđenja kvaliteta inkluzivnog obrazovanja.

S tim u vezi u prethodnom periodu su rukovodioci ustanova upoznati sa inkluzivnim principima nediskriminacije u školama, sa Indeksom za inkluziju kao instrumentom koji vodi unaprjeđenju prakse, da je osnov rada s djecom Individualnim razvojno-obrazovni program, da je za ovu djecu potrebno usmjeriti se na pristupačnost obrazovno-vaspitnih ustanova i obrazovno-vaspitnog procesa i nediskriminaciju.

PR služba Ministarstva prosvjete

U skladu sa tim završni sastanak je pružio priliku da se predstave rezultati urađenog po školama i postave ciljevi za školsku 2017/18 godinu.

Kao ključne prednosti je istaknuto da se za đecu radi IROP, da su nastavnici edukovani, da postoji saradnja sa resursnim centrima, da je značajno podignuta svijest o inkluzivnom obrazovanju, da su dostpuni materijali, priručnici i stručna podrška za rad.

Ciljevi za sljedeći period su fokusirani na unaprjeđenje kvaliteta i ujednačenosti kompetencija i zaduženja kadra, podršku za predmetnu nastavu, nabavku didaktičkog materijala i pomagala.