Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржано савјетовање на тему: „Реализовано у области школске политике, културе и праксе”

Одржано савјетовање на тему: „Реализовано у области школске политике, културе и праксе”
Датум објаве: 19.06.2017 19:00 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Савјетовање за директоре и директорице основних школа на тему: „Реализовано у области школске политике, културе и праксе” одржано је 19. јуна у Министарству просвјете.

Током школске 2016/17. године отпочело се с праксом кварталних састанака са директорима образовно-васптних установа с циљем унапрјеђења квалитета инклузивног образовања.

С тим у вези у претходном периоду су руководиоци установа упознати са инклузивним принципима недискриминације у школама, са Индексом за инклузију као инструментом који води унапрјеђењу праксе, да је основ рада с дјецом Индивидуалним развојно-образовни програм, да је за ову дјецу потребно усмјерити се на приступачност образовно-васпитних установа и образовно-васпитног процеса и недискриминацију.

ПР служба Министарства просвјете

У складу са тим завршни састанак је пружио прилику да се представе резултати урађеног по школама и поставе циљеви за школску 2017/18 годину.

Као кључне предности је истакнуто да се за ђецу ради ИРОП, да су наставници едуковани, да постоји сарадња са ресурсним центрима, да је значајно подигнута свијест о инклузивном образовању, да су достпуни материјали, приручници и стручна подршка за рад.

Циљеви за сљедећи период су фокусирани на унапрјеђење квалитета и уједначености компетенција и задужења кадра, подршку за предметну наставу, набавку дидактичког материјала и помагала.