Manja slova Veća slova RSS

>

Ministarstvo prosvjete nagradilo najbolje učeničke parlamente

Ministarstvo prosvjete nagradilo najbolje učeničke parlamente
Datum objave: 16.06.2017 13:25 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih Veljko Tomić uručio je danas u prostorijama Ministarstva prosvjete nagrade i diplome predstavnicima najboljih učeničkih parlamenata u Crnoj Gori.

Prvo mjesto na Takmičenju za najbolji učenički parlament koji je uz podršku Ministarstva prosvjete organizovala Unija srednjoškolaca Crne Gore osvojio je parlament JU Srednja mješovita škola “17 septembar”, Žabljak, drugo mjesto pripalo je parlamentu JU Gimnazija “Niko Rolović”, Bar, a treće mjesto zauzeo je parlament JU Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Dara Čokorilo”, Nikšić. Najbolji parlament nagrađen je računarom, drugoplasirani štampačem, a nagrada za treći parlament je skener.

U obraćanju predstavnicima najboljih učeničkih parlamenata, Tomić je rekao da činjenica da su se za najbolji učenički parlament nadmetale 34 škole, koje su od septembra 2016. do maja 2017. godine realizovale brojne aktivnosti, sa akcentom na humanitarne akcije i edukativne tribine, dodatno govori o spremnosti naših učenika da uzmu učešće u društvenim procesima.

PR služba Ministarstva prosvjete

“Za jednu zemlju nema većeg blaga od pravilno usmjerenih mladih ljudi, kojima je omogućeno da zajedničkim djelovanjem daju doprinos razvoju svoje škole ili društva, jer takvim, ranim aktivnostima, trasira se put ka još ozbiljnijem aktivizmu, kojim će širiti svijest o tome da ni jedan građanin nije i ne smije biti nijemi posmatrač, već aktivan učesnik svih pitanja od značaja za društvo”, zaključio je Tomić.

Predsjednica UO Unije srednjoškolaca Andrea Mićanović rekla je da Takmičenje za najbolji učenički parlament UNSCG već drugu godinu zaredom sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvjete u cilju jačanja demokratskih potencijala srednjoškolaca i promocije važnosti njihovog učešća u procesu donošenja odluka, u vezi sa svim aspektima njihovog života, s akcentom na obrazovni sistem.

PR služba Ministarstva prosvjete

“Na ovogodišnjem Takmičenju učestvovale su 34 škole, čak sedam više u odnosu na prethodnu godinu i ponosno ističemo da je ove godine realizovano čak oko 30% više aktivnosti nego prošle godine kada smo po završetku takmičenja evidentirali 242 sprovedene aktivnosti”, naglasila je Mićanović i izrazila nadu da će nagrade umnogome olakšati rad učeničkih parlamenata.

PR sužba Ministarstva prosvjete