Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Проширени капацитети ЈУ ОШ „Народни херој Саво Илић“ у Котору

Проширени капацитети ЈУ ОШ „Народни херој Саво Илић“ у Котору
Датум објаве: 09.06.2017 15:32 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Генерална директорица Директората за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање и васпитање лица са посебним образовним потребама Аријана Николић-Вучинић и извршни директор италијанске компаније “Терна” Клаудио Маркори отворили су данас у Котору надограђени дио школског објекта ЈУ ОШ “Народни херој Саво Илић”, у оквиру којег је изграђено шест нових учионица и тоалети на простору од 360 м².

Повећање капацитета објекта которске школе резултат је улагања Министарства просвјете и италијанске компаније „Терна“, оператера мреже за пренос електричне енергије. Министарство просвјете је обезбиједило школски инветар као и надзор радова, док је „Терна“ донирала 200.000 еура за извођење радова.

ПР служба Министарства просвјете

Након обиласка објекта, Аријана Николић-Вучинић рекла је да ће повећање просторних капацитета омогућити бољу организацију образовно-васпитног рада, као и организовање наставе у једној смјени.

Она је нагласила да су на овај начин створени услови да се у наредном периоду отвори продужени боравак који ће бити од значаја за родитеље и ученике.
“С обзиром на то да Школа биљежи пораст броја ученика, отварање шест учионица допринијеће повећању квалитета наставе кроз смањење броја дјеце у одјељењу, у складу са најављеним измјенама закона”, закључила је Николић- Вучинић.

Она је захвалила компанији “Терна” на донацији помоћу које ће од септембра которски ђаци учити у новим учионицама изграђеним по савременим стандардима.

Такође, похвалила је и активност Савјета родитеља који је учествовао у реализацији ове идеје и показао да је важан партнер Школи.

ПР сужба Министарства просвјете