Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Потписан споразум Министарства просвјете и Синдиката просвјете - 600.000 еура годишње за рјешавање стамбених потреба запослених у просвјети

Потписан споразум Министарства просвјете и Синдиката просвјете - 600.000 еура годишње за рјешавање стамбених потреба запослених у просвјети
Датум објаве: 31.05.2017 13:39 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете др Дамир Шеховић и предсједник Синдиката просвјетних радника Звонко Павићевић потписали су данас у просторијама Министарства просвјете Споразум о обезбјеђивању средстава за рјешавање стамбених потреба запослених у просвјети којим се Влада обавезала да у посебан фонд Синдиката просвјете Црне Горе уплаћује годишњи износ од 600.000 еура у периоду од 2017. до 2019. године.

Министар Шеховић је након потписивања Споразума изразио задовољство због увећања годишњег износа намијењеног за рјешавање стамбених питања који је према претходном споразуму износио 450.000 еура, а према новом споразуму износиће 600.000 еура.

„То значи да ћемо у наредне три године издвојити 450. 000 еура више него што је издвајано до сада“, закључио је Шеховић.

Он је подсјетио да је преко Стамбене задруге просвјетних радника „Солидарно“ додијељено 737 стамбених јединица просвјетним радницима у једанаест општина у Црној Гори, као и да је Влада од оснивања до данас издвојила око 5.700.000 еура за рјешавање стамбених питања запослених у просвјети што говори о пуној посвећености Владе унапређењу положаја просвјетних радника.

У том смислу, Шеховић је указао и на бенефите које ће просвјетним радницима донијети реформа кроз измјену Закона о општем образовању и васпитању, успостављањем нове институције у виду Фонда за квалитет и таленте преко којег ће бити награђивани најбољи просвјетни радници у Црној Гори.

„Сигуран сам да ћемо са Синдикатом просвјете и осталим заинтересованим странама заједнички радити на унапређењу образовног система који је Влада препознала као један од приоритета“, закључио је Шеховић.

Предсједник Синдиката просвјетних радника Звонко Павићевић је истакао да у дугогодишњем раду на унапређењу положаја просвјетних радника, нарочито у дијелу рјешавања стамбених потреба, Синдикат има разумијевање и подршку Министарства просвјете. Он је подсјетио да се просвјетним радницима годишње додјељује од 50 до 70 станова под условима који су изузетно повољни.

Павићевић је нагласио да има нерјешених проблема у просвјети, али да је уз сарадњу свих заинтересованих страна и подршку Министарства отворен пут ка рјешењу проблема.

ВИДЕО:

ПР сужба Министарства просвјете