Manja slova Veća slova RSS

>

Cedefop foto konkurs za učesnike stručnog obrazovanja i obuke VET

Cedefop foto konkurs za učesnike stručnog obrazovanja i obuke VET
Datum objave: 08.05.2017 12:00 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, Cedefop foto konkurs se organizuje i u 2017. godini. Grupe učesnika stručnog obrazovanja i obuke (VET) mogu podijeliti svoje priče i osvojiti put za Brisel ili Solun.

Ove godine tema konkursa se odnosi na kolektivna iskustva koja učenici stiču tokom stručnog obrazovanja i obuke. Takmičenje #CedefopPhotoAward 2017 je namijenjeno grupama od tri učesnika, od kojih se očekuje da kreiraju originalnu priču u slikama, sa kratkim opisom (do sto riječi) kojim se objašnjava ideja njihovog rada.

Pobjednici takmičenja će putovati u Brisel na ceremoniju zatvaranja Evropske nedjelje stručnih vještina (#EUVocationalSkills) 24. novembra 2017. godine. Dobitnici druge nagrade će prisustvovati otvaranju Međunarodnog filmskog festivala u Solunu (#TIFF58) 2. novembra 2017. godine. Cedefop i Evropska komisija će snositi sve troškove puta i boravka u inostranstvu za prvorangirani i drugorangirani tim kao i za njihove nastavnike.

Rok za slanje radova je 15. jul 2017. godine, do ponoći. Prijave se šalju na e-mail: cedefopphotoaward@cedefop.europa.eu

Za detaljan pregled pravila učešća na konkursu i forme prijave, posjetite sljedeću stranicu: http://www.cedefop.europa.eu/en/content/cedefopphotoaward-2017-rules-and-application-form