Manja slova Veća slova RSS

>

U tri podgoričke osnovne škole održane radionice povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u

U tri podgoričke osnovne škole održane radionice povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u
Datum objave: 02.05.2017 12:52 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore i kompanijama „Bild studio“, „Navira IT solutions“ i „Čikom“ obilježilo je 27. april, Međunarodni dan djevojčica u ICT-u kroz radionice u JU OŠ “Pavle Rovinski“, JU OŠ “Štampar Makarije“ i JU OŠ “Radojica Perović“.

Obilježavanju Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u u JU OŠ “Pavle Rovinski“ u Podgorici prisustvovale su sve djevojčice VIII razreda. Radionicu je sprovela generalna menadžerka kompanije „Bild studio“ Aleksandra Bošković, a tema je bila “Kraljevsto iCity i 18 princeza“.
Aleksandra Bošković je ovom temom upoznala djevojčice sa raznim profesijama u ICT industriji, a sve kroz prizmu žena iz Bild studija.


U JU OŠ “Radojica Perović“ radionicu je sprovela Milica Gogić, projekt menadžer kompanije Čikom. U svom predavanju Milica Gogić je djevojčicama ispričala koji su to poslovi u informatici kojima mogu da se bave, kolika je zastupljenost informatike u društvu i kolika se očekuje da bude kada oni budu tražili posao.

Ona je nakon toga predstavila svoj razvojni put i sve poslove kojim se bavila da bi došla do pozicije projekt menadžera jedne renomirane kompanije, a takođe je predstavila i poslove kojima se bavi kompanija Čikom.

U JU OŠ “Štampar Makarije“ je Snežana Ćalasan direktorica firme Navira IT solutions održala radionicu, čija je tema bila “Programiranje – put ka uspjehu“. Cilj radionice je bio da se djevojčicama pokažu sve prednosti koje donosi karijera jednog programera.