Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Свечано отварена реновирана кухиња у ЈПУ „Ирена Радовић“ у Даниловграду

Свечано отварена реновирана кухиња у ЈПУ „Ирена Радовић“ у Даниловграду
Датум објаве: 07.03.2017 17:49 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Секретар Министарства просвјете Омер Мехмедовић отворио је данас реновирану кухињу ЈПУ „Ирена Радовић“ у Даниловграду за коју је Влада Јапана донирала 58.987 еура. Поред секретара Мехмедовића, на церемонији су говорили и предсједник општине Даниловград Бранислав Ђурановић, први секретар амбасаде Јапана Масајоши Јамато и директорица ЈПУ „Ирена Радовић“ Душанка Улама.

Секретар Министарства просвјете Мехмедовић изразио је задовољство због прилике да отвори реновирану кухињу Јавне предшколске установе “Ирена Радовић” у Даниловграду и захвалио Влади Јапана на донацији којом се унапређује црногорски васпитно-образовни систем. Он је подсјетио на одличну сарању Владе Црне Горе и Владе Јапана, чијим је донацијама реконструисан значајан број школских објеката у Црној Гори.

ПР служба Министарства просвјете

„Вјерујем да ће ЈПУ „Ирена Радовић” захваљујући овој донацији засијати у новом свјетлу и да ће дјеца, њихови родитељи и васпитачи препознати значај ових активности“, закључио је Мехмедовић.

Први секретар Амбасаде Јапана Јамато изразио је задовољство због пружања помоћи у даљем побољшању услова у даниловградском вртићу. Он је захвалио локалној самоуправи и управи вртића и Министарству просвјете Црне Горе на сарадњи и напорима да образовни систем учине квалитетнијим и додао да ће Влада Јапана наставити да пружа подршку грађанима Црне Горе.

ПР служба Министарства просвјете

Предсједник Општине Бранислав Ђурановић је, у име локалне самоуправе, захвалио на донацији, указујући на њен значај за читаву заједницу. Он је истакао да је број дјеце у вртићима повећан три пута од 2010. године, што уједно говори и о квалитету предшколског образовања у даниловградској општини.

Директорица ЈПУ „Ирена Радовић“ Душанка Улама захвалила је на вриједној донацији и изразила задовољство што ће малишани од ове године уживати у оброцима припремљеним у новој савременој кухињи.

ВИДЕО: