Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Народна Република Кина наставиће стипендирање црногорских студената

Народна Република Кина наставиће стипендирање црногорских студената
Датум објаве: 16.02.2017 15:33 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете др Дамир Шеховић састао се данас са амбасадором Народне Републике Кине у Црној Гори Њ. Е. Цуи Џивеијем са којим је разговарао о наставку активности на размјени и стипендирању црногорских студената, унапређењу сарадње у области високог образовања и истраживања и заједничких пројеката.

Министар Шеховић је изразио задовољство због прилике да у току свог мандата унаприједи односе Црне Горе и НР Кине. Он је је истакао да се традиционално добра сарадња двију држава огледа кроз историјски важне пројекте у области инфраструктуре које прати плодна сарадња на пољу културе и образовања.

Шеховић је нагласио да ће се потписивањем Споразума о образовању између Црне Горе и Народне Републике Кине, дефинисати оквири који ће допринијети још квалитетниој сарадњи у образовном систему.

Он је рекао да постоји велика заинтересованост младих људи из Црне Горе за усавршавање у НР Кини и истакао значај размјене студената и сарадње универзитета двију држава.

Амбасадор Џивеи похвалио досадашњу сарадњу у области образовања и истакао да ће Влада Народне Републике Кине наставити стипендирање црногорских студената и улагање у наш образовни систем.

Он се сагласио са министром Шеховићем да је интересовање црногорских студената за кинеску културу велико о чему свједочи преко 400 полазника Института Конфучије у Подгорици, велики број младих који се усавршавају у НР Кини, као и повезаност црногорских универзитета са кинеским.

Амбасадор Џивеи је нагласио да ће се заједничким напорима и активном радом на тексту Споразума значајно проширити поље сарадње.

ПР Служба Министарства просвјете