Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Црна Гора и Пољска блиско ће сарађивати на пољу образовања

Црна Гора и Пољска блиско ће сарађивати на пољу образовања
Датум објаве: 14.02.2017 14:43 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Црна Гора и Пољска унапређиваће односе у области образовања кроз, између осталог, и кроз планирано потписивање Извршног програма сарадње двије владе у областима културе, науке и просвјете, закључено је на данашњем састанку министра просвјете др Дамира Шеховића са амбасадорком Пољске у Црној Гори, Њ. Е. Иреном Татажињском.

Како је саопштено, Споразум двије земље о сарадњи у области културе, образовања и науке ступио је на снагу 2013. године, а у току је процес усаглашавања текста Извршног програма сарадње у циљу даље операционализације и стављања у пуну функцију Споразума. Очекује се да Програм буде потписан до краја ове године.

Наглашено је и да већ постоји успјешна сарања са Републиком Пољском у оквиру Централноевропског програма за размјену студената и предавача (ЦЕЕПУС), Ерасмус +, Централноевропске иницијативе (ЦЕИ), те ТЕМПУС програма чији је циљ подршка и инклузија студената са посебним потребама на установама високог образовања у Црној Гори, као и да ће се ова сарања даље интензивирати.

Разговарано је и о дешавањима која ће Амбасада Пољске организовати у Црној Гори у циљу упознавања наших грађана са пољским градом Лођ, кандидованим за организацију Еxпо 2022.

Састанак је завршен изражавањем увјерења обје стране у квалитетну будућу сарадњу и спремност на континуирану размјену информација.