Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Интензивирати сарадњу Црне Горе и Републике Француске у области образовања

Интензивирати сарадњу Црне Горе и Републике Француске у области образовања
Датум објаве: 10.02.2017 16:14 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Јачање сарадње у области образовања кроз обнављање Административног споразума о сарадњи биће оквир за интензивније повезивање образовних институција двију земаља, закључено је на данашњем састанку министра просвјете др Дамира Шеховића и амбасадорке Републике Француске у Црној Гори Њ. Е. Кристин Тудик.

Министар Шеховић је захвалио на досадашњој сарадњи у области образовања која је формално била заснована на Административном споразуму из 2011. године, који је престао да важи, и најавио потписивање новог Споразума.

Он упознао амбасадорку Тудик да је Министарство спремно да на различите начине афирмише изучавање страних језика, „што је уједно и један од приоритета у даљим реформама образовног система које нас очекују“, закључио је Шеховић.

Амбасадорка Тудик је рекла да ће се у наредном периоду заузети за промоцију француског језика у Црној Гори. Она је изразила увјерење да ће познавање овог језика, који је радни језик Европске уније и Уједињених нација, умногоме помоћи младим људима из Црне Горе да побољшају свој положај приликом запошљавања.

Тудик је подсјетила да је Универзитет Црне Горе један од ријетких који се налази на позицији посматрача у Свјетској агенцији франкофоније и изразила наду да ће кроз формализовање сарадње установе високог образовања двију земаља имати прилику да се међусобно повежу.

ПР Служба Министарства просвјете