Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Потписан споразум о сарадњи Црне Горе и Србије у образовању

Потписан споразум о сарадњи Црне Горе и Србије у образовању
Датум објаве: 03.02.2017 17:13 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете др Дамир Шеховић и министар просвјете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић потписали су данас Споразум о сарадњи који представља правни оквир сарадње двије владе у области образовања.

Споразумом је дефинисано подстицање сарадње образовних установа, мобилност студената и професора, размјена искустава у реформи образовног система и други облици заједничких активности.

Договорено је и да уговорне стране интензивирају контакте између основних и средњих школа кроз партнерства школа, али и јачају комуникацију на плану укључивања дјеце и ученика са посебним образовним потребама.

ПР служба Министарства просвјете

Током билатералног састанака министри су размијенили искуства и мишљења о плановима за наредни период. Том приликом министар Шеховић је истакао: „Чека нас промјена модела студија, али и модела финасирања. Биће повећана издвајања, али и одговорност универзитета. Када је ријеч о средњим стручним школама, неопходно је школовати кадар за тржиште и у тој области ће нам искуства Србије умногоме помоћи”.

Министар Шарчевић је представио законска рјешења која за циљ имају раст квалитета у области образовања, те нагласио да се први пут доноси Закон о дуалном образовању.

Сусрет је закључен обостраним увјерењем у наставак сарадње кроз квалитетну имплементацију наведеног споразума.