Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Objavljena Rang lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju za studijsku 2016/2017. godinu

Saopštenje: Objavljena Rang lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju za studijsku 2016/2017. godinu
Datum objave: 25.11.2016 16:12 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete na osnovu Konkursa koji je raspisan u julu ove godine dodijeliće 300 stipendija najboljim studentima za studijsku 2016/2017. godinu. Stipendija se isplaćuje u deset mjesečnih rata koje iznose po 86 eura, a sredstva su bespovratna.

Pravo na stipendiju su ostvarili studenti u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima, načinu, uslovima i visini naknade za ostvarivanje prava na smještaj i ishranu u domu, studentski kredit, stipendiju i participaciju prevoza i Konkursom za dodjelu stipendija najboljim studentima za studijsku 2016/2017. godinu.

Tako su pravo na stipendiju ostvarili novi korisnici, koji prvi put konkurišu za stipendiju, studenti društvenih i humanističkih nauka koji su ostvarili prosječnu ocjenu, odnosno indeks uspjeha u toku studija 9,80 i više, potom studenti prirodnih, tehničko-tehnoloških, medicinskih i poljoprivrednih nauka koji su ostvarili prosječnu ocjenu, odnosno indeks uspjeha u toku studija 9,60 i više.

Pravo na stipendiju su ostvarili i stari korisnici, koji produžavaju pravo na stipendiju u studijskoj 2016/2017. godini, koji su prema nastavnom programu ustanove visokog obrazovanja na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodne godine studija i postigli indeks uspjeha najmanje 9.00 odnosno koji su ispunili uslove u skladu sa Konkursom i Pravilnikom.

Kandidat ima pravo prigovora na Rang listu Ministarstvu u roku od osam dana od dana objavljivanja. Prigovor mora biti obrazložen, odnosno uz njega mora biti dostavljena odgovarajuća dokumentacija.

Rang listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju za najbolje studente objavljena je OVDJE.

PR služba Ministarstva prosvjete