Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Право на студентски кредит остварио 3.451 студент

Саопштење: Право на студентски кредит остварио 3.451 студент
Датум објаве: 25.11.2016 13:59 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Право на студентски кредит у студијској 2016/2017. години остварио је 3.541 студент основних и специјалистичких академских и примијењених студија установа високог образовања сходно условима Конкурса који је расписан 12. јула ове године. На Конкурс се пријавило 5.288 студената, а право на кредит су отварили студенти сходно утврђеним критеријумима Конкурса који су се односили на бољи успјех у претходној години школовања, односно већи индекс успјеха у претходној години студија.

Исплата студентских кредита почеће крајем децембра, а рата студентског кредита износи од 37,00 еура до 53,00 еура у зависности од године студија и просјечне оцјене из претходне године студија.

Студенти који су ранијих година примали студентски кредит, а за студијску 2016/2017. године су поново остварили ово право, не треба да достављају додатну документацију, док студенти који први пут остварују право на студентски кредит морају доставити формуларе уговора, мјеницу и податке о жиранту.

Студенти који формуларе уговора, мјеницу и податаке о жиранту доставе до 9. децембра, биће исплаћени до краја децембра 2016. године, док они који документацију доставе послије 9. децембра, биће исплаћени са сљедећом мјесечном исплатом студентских кредита. 

Ранг листу студената који студирају у Црној Гори, а који су остварили право на студентски кредит за студијску 2016/2017. годину можете преузети ОВДЈЕ.

Ранг листа студената који студирају у иностранству, а који су остварили право на студентски кредит за студијску 2016/2017. годину можете преузети ОВДЈЕ.

Формуларе за студетске кредите можете преузети ОВДЈЕ.

ПР служба Министарства просвјете