Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Na Konkurs za dodjelu studentskih kredita apliciralo 5.286 kandidata

Saopštenje: Na Konkurs za dodjelu studentskih kredita apliciralo 5.286 kandidata
Datum objave: 29.10.2016 12:00 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Na Konkurs za dodjelu 3.400 studentskih kredita osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja, koji je bio otvoren do 21. oktobra, prijavilo se 5.286 kandidata koji su prvi put ove godine za ostvarenje ovog prava aplicirali preko servisa portala eUprave.

Elektronskim podnošenjem prijava za studenski kredit studentima je omogućena ušteda vremena i troškova, a ovakav vid poslovanja takođe je omogućio kvalitetnije i efikasnije pružanje usluga. Ovaj servis je uspostavljen u saradnji sa Ministarstvom za informaciono društvo i telekomunikacije.

U toku je provjera dostavljenih podataka, nakon čega će biti objavljena lista svih prijavljenih korisnika sa uočenim nedostacima koje će moći da otklone u roku od osam dana. Nakon toga će se objaviti rang lista korisnika prava na studentski kredit za školsku 2016/2017. godinu.

Isplata studentskih kredita počeće krajem decembra, a rata studentskog kredita iznosi od 37,00 eura do 53,00 eura u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija.

 PR služba Ministarstva prosvjete