Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Ministar Bošković boravio u radnoj posjeti Opštini Danilovgrad

Saopštenje: Ministar Bošković boravio u radnoj posjeti Opštini Danilovgrad
Datum objave: 25.07.2016 17:10 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete mr Predrag Bošković boravio je danas, 25. jula u radnoj posjeti Opštini Danilovgrad tokom koje se sastao sa predsjednikom Opštine Branislavom Đuranovićem i obišao objekte JU OŠ “Njegoš” Spuž, Područnu ustanovu Novo Selo i JPU “Irena Radović”, Vaspitnu jedinicu “Zora Šaranović” u Spužu u cilju sagledavanja mogućnosti za otvaranje novih vaspitnih jedinica JPU “Irena Radović” Danilovgrad.

Ministar Bošković kazao je nakon obilaska objekata mjesnih zajednica Novo Selo i Spuž da je veliko bogatstvo to što je broj djece, polaznika predškolskih ustanova u seoskom području, povećan u odnosu na ranije godine. Prema njegovim riječima obaveza Ministarstva prosvjete je da im se obezbijedi kvalitetno predškolsko obrazovanje, kako bi djeca bila spremna za dalje školovanje. On je podsjetio na Strategiju predškolskog obrazovanja po kojoj sva djeca u Crnoj Gori imaju dostupno predškolsko obrazovanje i da obuhvat treba da se poveća na 95%.

Predsjednik Opštine Branislav Đuranović izrazio je zahvalnost Ministarstvu na podršci koju pruža Opštini Danilovgrad kada je riječ o obrazovanju. On je rekao da Opština Danilovgrad poslije Opštine Budva ima najveći prirodni priraštaj u Crnoj Gori i da je broj djece za upis u vrtiće sa 160 porastao na 450 što povlači za sobom potrebu za većim smještajnim kapacitetima. Gospodin Đuranović je takođe istakao niz uspješno završenih projekata i izrazio nadu da će se do 2018. godine otvoriti vrtić u Spužu.


VIDEO: