Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Ministar Bošković posjetio Opštinu Herceg Novi

Saopštenje: Ministar Bošković posjetio Opštinu Herceg Novi
Datum objave: 22.06.2016 17:15 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete mr Predrag Bošković boravio je danas, 22. juna u radnoj posjeti Opštini Herceg Novi u okviru koje je razgovarao sa predsjednikom Skupštine Opštine Herceg Novi Andrijom Radmanom, potpredsjednikom Opštine Draganom Jankovićem i predstavnicima Opštine Herceg Novi. Ovom prilikom ministar je obišao Javnu predškolsku ustanovu “Naša radost” i JU OŠ “Milan Vuković”.

Ministar Bošković je rekao da je sa predstavnicima lokalne samouprave i predstavnicima obrazovno-vaspitnih ustanova razgovarao o infrastrukturi školskih i predškolskih objekata u Herceg Novom. On je rekao da su mnogi objekti dotrajali i ne zadovoljavaju standarde koje Ministarstvo propisuje zbog čega je i zatvoren vrtić “Naša radost” i kazao da će u saradnji sa Opštinom na mjestu postojećeg vrtića biti izgrađen potpuno novi objekat vrtića do školske 2017/2018. godine.

Ministar Bošković se takođe osvrnuo i na stanje u kojem se nalazi zgrada JU OŠ “Milan Vuković i rekao da je dovedena u pitanje bezbjednost učenika i stabilnost objekta i da su iz tog razloga angažovani stručnjaci, čiji se izvještaj očekuje u narednom periodu, koji će procijeniti dalje korake ka rješavanju ovog pitanja. Ministar je istakao da će Ministarstvo obezbijediti uslove da se nastavni proces odvija redovno i da će preduzeti aktivnosti kako se ne bi ugrozila bezbjednost djece koja je na prvom mjestu.

Predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi Andrija Radman zahvalio je ministru na posjeti i rekao da je lokalna samouprava spremna da pruži punu podršku u rješavanju problema infrastrukture školskih objekata. On je istakao da Opština Herceg Novi ima odličnu saradnju sa Ministarstvom i da će se na adekvatan način riješiti pitanja vezana za objekte obrazovno-vaspitnih ustanova.

VIDEO:

Ministar Boškovic u radnoj posjeti Opštini Herceg Novi – kadrovi

Herceg Novi - Izjava ministra prosvjete Predraga Boškovića

PR služba Ministarstva prosvjete