Manja slova Veća slova RSS

>

NAJAVA: Svečanost povodom proglašenja pobjednika takmičenja „Sigurna budućnost“

NAJAVA: Svečanost povodom proglašenja pobjednika takmičenja „Sigurna budućnost“
Datum objave: 30.05.2016 12:31 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Svečanost povodom proglašenja pobjednika takmičenja „Sigurna budućnost“ odžaće se u utorak, 31. maja u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu sa početkom u 14 sati, a otvoriće je ministar prosvjete Predrag Bošković i izvršni direktor NVO ALFA centar Aleksandar Dedović.

Takmičenje „Sigurna budućnost“ koje organizuje NVO ALFA Centar u saradnji sa Komunikacionim timom Savjeta za članstvo u NATO i Vojskom Crne Gore, namijenjeno mladima uzrasta 15-19 godina, realizuje se u tri kruga u periodu od 15. marta do 31. maja 2016. godine.
Tamičenje je odlična prilika da se mladi iz svih crnogorskih gradova upoznaju sa osnovnim informacijama o Sjeverlanoatalntskom savezu i procesom evratlantske integracije Crne Gore.

Prvi krug takmičenja trajao je do 7. aprila i podrazumijevao je on lajn odgovaranje na 24 pitanja. Sve ekipe koje su tačno odgovorile na minimum 20 pitanja plasirale su se u naredni, drugi krug takmičenja u kojem je bilo neophodno prezentovati znanje iz oblasti istorije i geografije, međunarodnih odnosa i funkcionisanja NATO-a, kao i poznavanja odnosa Crne Gore i NATO-a. Najboljih 10 ekipa je u trećem krugu testiralo svoju fizičku spremnost kroz niz sportskih disciplina koje su organizovane u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu. Za pobjedničku ekipu organizatori su obezbijedili studijsko putovanje u Brisel, drugoplasirana ekipa će dobiti mogućnost da učestvuje na međunarodnom kampu REACT, dok trećeplasiranu ekipu očekuje sportska oprema.

Zainteresovani mediji mogu se akreditovati na e mail adresu: alfacentar@t-com.me ili na telefon 040 246 008 najkasnije do 14.00 sati u ponedjeljak, 30. maja 2016.