Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: TIKA donirala namještaj JU OŠ „Mustafa Pećanin“ u Rožajama

Saopštenje: TIKA donirala namještaj JU OŠ „Mustafa Pećanin“ u Rožajama
Datum objave: 27.05.2016 18:04 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) donirala je danas, 27. maja JU OŠ „Mustafa Pećanin“ u Rožajama namještaj u vrijednosti 30.000,00 eura.

Svečanosti povodom donacije prisustvovao je sekretar Ministarstva prosvjete Slobodan Filipović, koordinator agencije TIKA za Crnu Goru Mustafa Jaziđi i direktor škole prof. dr Ibro Skenderović.

Sekretar Ministarstva prosvjete Slobodan Filipović je zahvalio agenciji TIKA na odličnoj saradnji sa Ministarstvom i ulaganju u obrazovni sistem Crne Gore.

Koordinator agencije TIKA za Crnu Goru Mustafa Jaziđi rekao je da je cilj ove agencije da kroz saradnju sa državnim organima Crne Gore zbliži turski i crnogorski narod i pruži ruku prijateljstva svakom dijelu Crne Gore. On je rekao da je TIKA realizovala preko 220 projekata u Crnoj Gori od kojih najviše u sektoru obrazovanja što zaposlene u TIKI naročito raduje.

Direktor JU OŠ „Mustafa Pećanin“ prof. dr Ibro Skenderović rekao je da je donacija TIKE značajna za modernizaciju nastavnog procesa jer će pomoći u naporima učenika i nastavnog kadra da se postignu još bolji rezultati i uspjesi u svim oblastima rada.

Donacijom je obezbijeđeno 700 stolica, 350 klupa, 25 nastavničkih katedri, 25 tabli, 50 tapaciranih nastavničkih stolica, 3 kancelarijska stola i 3 daktilo stolice.

JU OŠ „Mustafa Pećanin“ je rekonstruisana prošle godine kroz projekat ,,Energetska efikasnost u javnim zgradama“.

 

PR služba Ministarstva prosvjete