Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: IGenius događaj povodom završetka pete godine Kampanje #SurfujPametno

Najava: IGenius događaj povodom završetka pete godine Kampanje #SurfujPametno
Datum objave: 27.05.2016 16:40 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete, MIDT

Ispis Štampaj stranicu


Uspješan završetak pete godine najprepoznatljivijeg projekta o bezbjednosti djece na internetu u Crnoj Gori biće obilježen 28. maja u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore u Podgorici velikim događajem ‪#‎Igenius,‬ sa početkom u 12 sati.

Kampanja je proizvod saradnje kompanije Telenor Crna Gora, ‪‎Telenor Fondacije‬, Ministarstva prosvjete, Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, Teatra mladih i Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, koji će kao domaćini IGenius događaja ugostiti osnovce iz sve tri regije Crne Gore.

Na događaju će se video porukama obratiti ministar prosvjete mr Predrag Bošković, potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije prof. dr Vujica Lazović i predsjednica Upravnog odbora Fondacije i generalna direktorica Telenora Sandra Štajner.

U okviru događaja biće održan Kviz o bezbjednom korišćenju interneta u kojem će učestvovati učenici JU OŠ “Vuk Karadžić”, Berane, JU OŠ “Vuk Karadžić”, Podgorica i JU OŠ “Braća Labudović”, Nikšić, kao finalisti Kviza.

Za finaliste Kviza obezbijeđene su nagrade od strane Telenor fondacije, dok je Ministarstvo prosvjete obezbijedilo nagrade za škole učesnice Kviza. Specijalnu nagradu Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije dodijeliće JU OŠ „Lovćenski partizanski odred“, Cetinje.

Nagrade će uručiti Arijana Nikolić Vučinić, generalna direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje i vaspitanje lica sa posebnim obrazovnim potrebama u Ministarstvu prosvjete i Ivica Ivanović, generalni direktor za promociju informacionog društva u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije.

PR služba Ministarstva prosvjete