Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Specijalizovana oprema za djecu sa smetnjama vida u četiri osnovne škole

Saopštenje: Specijalizovana oprema za djecu sa smetnjama vida u četiri osnovne škole
Datum objave: 16.11.2015 17:07 | Autor: PR Službe

Ispis Štampaj stranicu


 Societe Generale banka Montenegro donirala je specijalizovani materijal za djecu sa smetnjama vida u četiri osnovne škole. Specijalizovana oprema, pomagala, didaktička sredstva i taktilni vodič obezbijeđen je JU OŠ “Milorad Musa Burzan” i JU OŠ “Dr Dragiša Ivanović” u Podgorici, kao i JU OŠ “Olga Golović” i JU OŠ “Mileva Lajović-Lalatović” u Nikšiću.

Namjera Societe Generale grupe u saradnji sa Ministarstvom prosvjete je da pruži podršku inkluzivnom obrazovanju i pomogne djeci sa smetnjama vida da lakše usvajaju znanja.

Specijalizovana didaktička sredstva: Brajeva mašina, Geometrijski komplet, Reljefni album slika domaćih životinja, Zbirka reljefnih crteža iz matematike, Matematički aparat, Drafts Man Standard, table za crtanje, providne PVC naljepnice za natpise na vratima na Brajevom pismu sada su na raspolaganju navedenim osnovnim školama.

Cilj ove saradnje je da se unaprijedi i olakša sveukupni nastavni proces i bez prepreka ispune razvojni i obrazovni zadaci kako bi se zadovoljila potreba djece sa smetnjama vida.

PR služba Ministarstva prosvjete