Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Специјализована опрема за дјецу са сметњама вида у четири основне школе

Саопштење: Специјализована опрема за дјецу са сметњама вида у четири основне школе
Датум објаве: 16.11.2015 17:07 | Аутор: ПР Службе

Испис Штампај страницу


 Социете Генерале банка Монтенегро донирала је специјализовани материјал за дјецу са сметњама вида у четири основне школе. Специјализована опрема, помагала, дидактичка средства и тактилни водич обезбијеђен је ЈУ ОШ “Милорад Муса Бурзан” и ЈУ ОШ “Др Драгиша Ивановић” у Подгорици, као и ЈУ ОШ “Олга Головић” и ЈУ ОШ “Милева Лајовић-Лалатовић” у Никшићу.

Намјера Социете Генерале групе у сарадњи са Министарством просвјете је да пружи подршку инклузивном образовању и помогне дјеци са сметњама вида да лакше усвајају знања.

Специјализована дидактичка средства: Брајева машина, Геометријски комплет, Рељефни албум слика домаћих животиња, Збирка рељефних цртежа из математике, Математички апарат, Драфтс Ман Стандард, табле за цртање, провидне ПВЦ наљепнице за натписе на вратима на Брајевом писму сада су на располагању наведеним основним школама.

Циљ ове сарадње је да се унаприједи и олакша свеукупни наставни процес и без препрека испуне развојни и образовни задаци како би се задовољила потреба дјеце са сметњама вида.

ПР служба Министарства просвјете