Manja slova Veća slova RSS

>

Ljetnja akademija „Ljudska prava u akciji“, Cetinje, 20 – 28. jun 2014. godine

Datum objave: 05.02.2014 15:16 | Autor: Milodarka Mitrovic

Ispis Štampaj stranicu


Ljetnja akademija „Ljudska prava u akciji“ za zemlje Jugoistočne Evrope održaće se treći put na Cetinju u periodu od 20. do 28. juna 2014. godine. Akademiju organizuje Zavod za školstvo Crne Gore u saradnji sa Savjetom Evrope i Evropskim Vergelend centrom iz Norveške, na osnovu Sporazuma o saradnji koji je potpisan 2012. godine, a uz podršku Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete.

Na Akademiji učestvuju timovi iz 12 zemalja regiona, odabrani putem javnog konkursa. Tim čine direktor škole, nastavnik Građanskog vaspitanja ili Građanskog obrazovanja i predstavnik roditelja ili nevladinog sektora.

Ciljevi Akademije su bolje razumijevanje osnovnih principa obrazovanja za demokratsko građanstvo i ljudska prava, analiziranje različitih situacija u školi i lokalnoj zajednici u kontekstu poštovanja ljudskih prava, uočavanje problema i načina na koji se oni mogu riješiti i, na kraju, kreiranje akcionog plana za svaku školu kako da u praksi primjeni znanja i vještine stečene u toku Akademije.

Akademiju će voditi priznati stručnjaci iz oblasti obrazovanja za demokratsko građanstvo i ljudska prava koje je Savjet Evrope odabrao putem javnog konkursa.

Radni jezik na akademiji je engleski i neophodno je da makar jedan član tima tečno govori engleski jezik. Rok za prijavljivanje je 28. februar 2014. godine. Prijavni formular, kao i osnovne informacije o Akademiji su u prilogu.

Prijavni formular.doc

Informacije o Akademiji.pdf