Manja slova Veća slova RSS

Visoko obrazovanje

12.12.2007.

Objavljeni novi konkursi za projekte u FP7

Krajem novembra objavljeni su novi konkursi za projekte u FP7 iz raznih tematskih oblasti za 2008. godinu. Kompletnu listu poziva možete vidjeti na sajtu www.mneresearch.cg.ac.yu na linku: Pozivi za projekte.
Rok za pripremu prijedloga je od februara do aprila naredne godine.

28.11.2007.

Edukativna radionica o upravljanju projektima u FP7

Ministarstvo prosvjete i nauke 29-30. novembra organizuje edukativnu radionicu za predstavnike istraživačke zajednice Crne Gore, na temu: Case study uspješnog projekta u Okvirnom programu EU za istraživanje i tehnološki razvoj. Voditeljica će biti Dr Jana Kolar, istaknuti istraživač i edukator iz Slovenije. Organizaciju radionice podržao je GTZ.

14.11.2007.

Veb sajt za istraživače u Crnoj Gori

Od septembra 2007. Ministarstvo prosvjete i nauke aktiviralo je veb sajt namijenjen istraživačkoj zajednici u Crnoj Gori, čiji je primarni cilj informisanje o međunarodnim programima saradnje i bolje uključenje crnogorskih istraživača u Evropski istraživački prostor.
Adresa sajta: www.mneresearch.cg.ac.yu

09.11.2007.

Prof. Zorka Jovićević i njen brat Aleksandar Miloševic, profesor u penziji, rodom iz Crne Gore, formirali su na Njujorskom univerzitetu Fond- zadužbinu za stipendiranje crnogorskih studentkinja.

Potencijalni korisnici stipendije za studije iz prirodnih nauka, matematike i engleskog jezika su prije svega žene sa naših univerziteta i crnogorskih institucija, sa prepoznatim akademskim postignućima i nezavidnom materijalnom situacijom.

08.11.2007.

Radionica: CASE STUDY USPJEŠNOG PROJEKTA U OKVIRNOM PROGRAMU EU ZA ISTRAŽIVANJA I TEHNOLOŠKI RAZVOJ 29. i 30. novembar

Ministarstvo prosvjete i nauke organizuje radionicu koju će održati Dr Jana Kolar iz Slovenije. Ovakva obuka ima cilj da osposobi istraživače da samostalno pokreću projekte u FP7. Broj učesnika je ograničen a zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem obrazaca u prilogu.
Organizaciju radionice finansijski je podržao GTZ.

Download

19.10.2007.

Pozivi za prijavu projekata iz oblasti nauke ASO Slovenija i Bugarska

ASO Kancelarije u Sloveniji i Bugarskoj (The Austrian Science and Research Liaison Offices Ljubljana/Slovenia and Sofia/Bulgaria) objavile su dva poziva za prijavu projekata iz oblasti nauke.

09.10.2007.

Nastavak SEE-ERA-NET projekta i nakon 2009.godine

Uspjeh koji je zajednički projekat umrežavanja naučno-istražičkih institucija 14 zemalja Zapadnog Balkana i Evrope imao u prethodnom trogodišnjem periodu, unutar FP6 programa EU, prepoznat je kako od strane zemalja članica tako i od Evropske komisije. Rukovodeći tim SEE-ERA-NET-a obišao je u proteklih 15 dana sve zemlje Zapadnog Balkana sa ciljem da ustanovi perspektivu nastavka projekta nakon 2009.

08.10.2007.

Najava: Ministarstvo prosvjete i nauke objavljuje konkurs za finansiranje ili sufinansiranje nabavke naučno-istraživačke opreme

Ministarstvo prosvjete i nauke će finansirati ili sufinansirati nabavku kapitalne i srednje i sitne naučno-istraživačke opreme u 2007. godini, naučno - istraživačkim ustanovama, odnosno organizacionim jedinicama ustanova. Download

13.09.2007.

Dani mobilnosti studenata i istraživača Crne Gore, 17-21. septembar

18. 09: Info dan
FP7 People Marie Curie
Svečana sala Rektorata, od 11 14h
21.09: Mini-sajam o programima mobilnosti studenata i istraživača
Hol zgrade Tehničkih fakulteta, 11 16h
Organizator: Sektor za visoko obrazovanje i nauku MPIN, u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke i tehnologije Republike Slovenije, uz podršku GTZ-a

20.08.2007.

Najava: Okrugli sto o nacionalnom okviru kvalifikacija za visoko obrazovanje

Okrugli sto sa međunarodnim učešćem, na temu ''Izrada nacionalnog okvira kvalifikacija za visoko obrazovanje u Crnoj Gori'' biće održan 22. i 23. avgusta. Okrugli sto će početi s radom 22. avgusta 2007, u sali Ministarstva prosvjete i nauke, zgrada Vektre, od 9,30 sati...
Download