Manja slova Veća slova RSS

Visoko obrazovanje

13.10.2009.

FP7 Info dan za društvene nauke i nauku u društvu

Infomativni dan za Društveno-ekonomske nauke i humanistiku (SSH) i Nauku u društvu (SiS) - dva tematska prioriteta 7. okvirnog programa za istraživanja Evropske unije (EU FP7), biće održan 16. oktobra na Fakultetu političkih nauka u Podgorici (ul. 13. jula br. 2) u sali „Gavro Vuković“ (sala br. 5), a trajaće od 9:30 do 12:00h.

29.09.2009.

Finansijski izvještaj i plan

Finansijski izvještaj i plan možete preuzeti ovdje...Download

29.09.2009.

Formular izvještaja o radu na projektu

Formular izvještaja o radu na projektu možete preuzeti ovdje...Download

29.09.2009.

Postovani,

u prilogu Vam dostavljamo formular Izvjestaja o radu na naucnoistrazivackom projektu na i anekse koji se odnose na finansijski izvjestaj za 2008. godinu i plan za realizaciju istrazivanja u 2009. godini.

Molimo Vas da jedan primjerak izvjestaja o radu na projektu sa aneksima dostavite odstampan i pecatiran Sektoru za nauku, istrazivanje i tehnoloski razvoj Ministarstva prosvjete i nauke, najkasnije do 15. oktobra tekuce godine, kako bismo bili u mogucnosti da blagovremeno sprovedemo postupak ocjenjivanja izvjestaja od strane eksperata i da donesemo odluku o nastavku istrazivanja. Takodje, u prilogu dostavite i finansijski izvjestaj potrosnje u prvoj godini, kao i plan troskova za narednu godinu.
Takodje vas molimo da nam posaljete i elektronskim putem izvjestaj i anekse sledece e-mail adrese:
smiljana.prelevic@gov.me
sasa.ivanovic@gov.me

14.09.2009.

Follow-up sastanak Ministarske konferencije posvećene regionalnoj strategiji za istraživanje i tehnološki razvoj

U organizaciji Regionalnog savjeta za saradnju je u Sarajevu 7. septembra održan sastanak posvećen daljem razvoju projektne ideje Regionalne strategije za nauku i tehnološki razvoj za Zemlje Zapadnog Balkana. Ovaj sastanak je direktan nastavak Ministarske konferencije održane 24. aprila, 2009. godine, i rezultat jednogodišnjih zajedničkih napora zemalja regiona.

11.09.2009.

FP7 Informativni dan o pozivu za oblast ISTRAŽIVAČKI POTENCIJAL

U četvrtak, 17. septembra 2009. godine, sa početkom u 10:00, u Sali Ministarstva prosvjete i nauke biti održan Informativni dan posvećen aktuelnom FP7 pozivu namijenjenom razvoju istraživačkog potencijala. Prezenter će biti gospodin Stefian Viers, iz Generalnog direktorata za istraživanje

02.09.2009.

-SEE-ERA.NET PLUS Zajednički poziv za evropske istraživačke projekte-

Obavještavamo vas da je, u okviru SEE-ERA.NET PLUS projekta, 1. septembra 2009. objavljen Zajednički poziv za evropske istraživačke projekte.
Zemlje koje učestvuju u pozivu su: zemlje Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Srbija, Hrvatska i Crna Gora), zemlje Evropske unije (Austrija, Bugarska, Grčka, Njemačka, Rumunija, Slovenija i Francuska), i Turska, kao jedna od zemalja pridruženih FP7.

20.08.2009.

Radionica o komuniciranju nauke na Istraživačkom kampu na Ivanovim Koritima

Ministarstvo prosvjete i nauke, u saradnji sa Fondacijom za promociju nauke Prona, u okviru projekta Noć istraživača, 25. i 26. avgusta na Ivanovim Koritima organizuje radionicu o komuniciranju nauke. Na ovaj način želimo da olakšamo pripreme istraživačima koji će učestvovati na festivalu Noć istraživača i da doprinesemo podizanju svijesti o važnosti komuniciranja nauke sa javnošću. Radionica će biti dio programa Ljetnje škole fizike koju realizuje Prona.
Voditelj: Dr Miha Kos, direktor Hiše eksperimentov iz Ljubljane.

28.07.2009.

Nagradni konkurs: Plakat za manifestaciju Evropska noć istraživača 2010

Ministarstvo prosvjete i nauke poziva studente, profesionalne dizajnere i amatere da učestvuju u konkursu za najbolje rješenje promotivnog plakata za Evropsku noć istraživača 2010. g. Konkurs se realizuje kao dio projekta Noć istraživača u Crnoj Gori 2009, finansiranog kroz evropski fond za nauku FP7. Najbolja rješenja biće nagrađena i izložena tokom festivala u prostorijama Muzeja i galerija Podgorice a učestvovaće i u pan-evropskom konkursu.


07.07.2009.

II sastanak regionalne mreže nacionalnih okvira kvalifikacija Ljubljana, 29-30. jun 2009. godine

U periodu of 29-30. juna 2009. u Ljubljani, održan je drugi sastanak regionalne mreže za izradu nacionalnog okvira kvalifikacija. Sastanak je organizovan pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope i Ministarstva za visoko obrazovanje, nauku i tehnologiju Slovenije.

U ime Crne Gore, sastanku su prisustvovale Vanja Drljević i Mubera Kurpejović. Na sastanku su prisustvovala još 24 predstavnika iz devet zemalja (Albanija, BiH, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Srbija, Turska), kao i predstavnik Holandije, Francuske i Evropske unije studenata.

Cilj sastanka bio je razmjena informacija i iskustava, i identifikovanje teškoća koje se susrijeću u pripremi nacionalnih okvira kvalifikacija. Zaključeno je da je regionalna saradnja u ovoj oblasti poželjna i neophodna