Manja slova Veća slova RSS

Visoko obrazovanje

20.01.2012.

Konkurs za radna mjesta na projektu ‘Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost’

Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete i sporta raspisuju konkurse za 5 radnih mjesta na projektu ‘Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost’, koji će se finansirati iz kredita Svjetske banke u periodu 2012-2017. godine. Tekst konkursa i opise poslova za pozicije dva projektna menadžera, dva projektna saradnika i jednog službenika za grantove možete naći u prilogu.

24.11.2011.

10 godina Tempus programa u Crnoj Gori - Tempus informativni dan u Crnoj Gori

Obavještavamo vas da će se Tempus informativni dan, koji organizuje Nacionalna Tempus kancelarija Ministarstva prosvjete i sporta u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, biti održan u poneđeljak, 28. novembra 2011. godine u novoj zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore, sa početkom u 10 časova. Info dan će otvoriti pomoćnik ministra za visoko obrazovanje g-đa Mubera Kurpejović, a obratiće se i rektor Univerziteta Crne Gore Prof. dr Predrag Miranović, kao i gospodin Nikola Bertolini, šef sektora operacija Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

26.10.2011.

Pomoćnica Kurpejović na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću

Pomoćnica Kurpejović na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i sporta organizovao je jednodnevni seminar za profesore fizičke kulture iz Crne Gore. Pomoćnica ministra prosvjete i sporta Mubera Kurpejović pozdravila je učesnike jednodnevnog seminara.

26.09.2011.

Izvještaj sa Foruma u organizaciji Savjeta Evrope i Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih sporta Republike Ukrajine

Izvještaj sa Foruma u organizaciji Savjeta Evrope i Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih  sporta  Republike Ukrajine

Izvještaj sa Foruma u organizaciji Savjeta Evrope i Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih sporta Republike Ukrajine, na temu „Obrazovni sistemi u Evropi XXI vijeka: Kijevska inicijativa“, Kijev 22-23. septembar 2011. godine

20.09.2011.

Najava: Konferencija „Obrazovni sistemi u Evropi XXI vijeka: Kijevska inicijativa“ održava se u Kijevu, Ukrajina

Na poziv Ministarstva prosvjete, nauke, mladih i sporta Ukrajine crnogorska delegacija u sastavu: pomoćnica ministra prosvjete i sporta Mubera Kurpejović, Branka Tanasijević, poslanica u Skupštini Crne Gore i Biljana Mišović, savjetnica za visoko obrazovanje učestvovaće na Forumu „Obrazovni sistemi u Evropi XXI vijeka: Kijevska inicijativa“, koji se održava u Kijevu, Ukrajina, u periodu od 22-23.septembra 2011. godine.

06.07.2011.

REALIZACIJA KONKURSA ZA SUFINANSIRANJE MAGISTARSKIH I DOKTORSKIH STUDIJA U ZEMLJI I INOSTRANSTVU

Ministarstvo prosvjete i sporta objavljuje listu kandidata koji su, u skladu sa Konkursom objavljenim 9. maja 2011. godine u dnevnom listu „Pobjeda” i na web-sajtu Ministarstva, ostvarili pravo na sufinansiranje magistarskih i doktorskih studija u zemlji i inostranstvu.

30.06.2011.

Obavještavamo stručnu i laičku javnost i sve zainteresovane da je Ministarstvo prosvjete i sporta pripremilo Prijedlog Zakona o priznavanju inostranih obrazovnih isprava i izjednačavanju kvalifikacija

Obavještavamo stručnu i laičku javnost i sve zainteresovane da je Ministarstvo prosvjete i sporta pripremilo Prijedlog Zakona o priznavanju inostranih obrazovnih isprava i izjednačavanju kvalifikacija.

06.06.2011.

Erasmus Mundus radionica „Povezivanje zapadnog Balkana“

Obavještavamo Vas de će se u Tirani u prvoj nedelji septembra održati dvodnevna radionica o mogućnostima povezivanja Erasmus Mundus studenata i svršenih studenata u zemljma zapadnog Balkana.Tema radionice je „Studentska mobilnost i priznavanje diploma u zapadnom Balkanu“.Ovaj događaj ima za cilj da obezbijedi mogućnosti Erasmus Mundus studentima i svršenim studentima da razviju radne odnose preko zemalja i predlože načine za podsticanje i olakšavanje studentske mobilnosti kao i priznavanje diploma.Tokom drugog dana radionice svršeni studenti će moći da se upoznaju sa zainteresovanim Erasmus Mundus kandidatima, da ih informišu o prepoznatljivosti Erasmus Mundus brenda kao i da odgovore na pitanja potencijalnih kandidata.

02.06.2011.

STRATEGIJA RAZVOJA I FINANSIRANJA VISOKOG OBRAZOVANJA U CRNOJ GORI 2011-2020

Strategiju razvoja i finansiranja visokog obrazovanja u Crnoj Gori možete preuzeti ovdje...

27.01.2011.

Otvoren konkurs za stipendije u okviru Erasmus Mundus programa – projekat BASILEUS III

Obavještavamo vas da je objavljen konkurs za Basileus III projekat mobilnosti u okviru Erasmus Mundus programa – akcija 2. Basileus III projekat podrazumijeva partnerstvo između ustanova visokog obrazovanja, u okviru kojeg se podržava studijska i istraživačka mobilnost između univerziteta i ustanova visokog obrazovanja u zemljama zapadnog Balkana i osam partnerskih univerziteta iz EU. Projekat se finansira od strane Evropske komisije. Univerzitet u Gentu je koordinator projekta.