Manja slova Veća slova RSS

Visoko obrazovanje

29.01.2014.

Konkurs za učešće crnogorskih ustanova visokog obrazovanja u projektu „Mobilnost studenata i mladih istraživača”

Otvoren je 4. Konkurs za učešće crnogorskih ustanova visokog obrazovanja u projektu „Mobilnost studenata i mladih istraživača”, za školsku 2014/2015. godinu. Projekat se realizuje u okviru programa Mediteranska kancelarija za mlade (Mediterranean Office for Youth - MOY).

12.12.2013.

Prezentacija studije “Percepcija poslodavaca o relevantnosti visokog obrazovanja u Crnoj Gori”

Prezentacija studije “Percepcija poslodavaca o relevantnosti visokog obrazovanja u Crnoj Gori”

U okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke, u prostorijama Ministarstva prosvjete je u srijedu, 11. decembra 2013. godine, organizovana je prezentacija studije “Percepcija poslodavaca o relevantnosti visokog obrazovanja u Crnoj Gori”, u okviru koje su prikupljeni podaci o tome u kojoj mjeri zaposleni sa stečenim visokom obrazovanjem ispunjavaju očekivanja poslodavaca.

27.11.2013.

Objavljeni rezultati selekcije u okviru VI konkursnog roka – Crna Gora učestvuje u 11 projekata

Obavještavamo vas da su rezultati selekcije u okviru šestog konkursa Tempusa IV zvanično objavljeni.

26.11.2013.

Oglas za angažovanje konsultantske firme za reviziju tehničke dokumentacije za rekonstrukciju studentskih domova

U okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke, Ministarstvo prosvjete raspisuje oglas za angažovanje konsultantske firme za reviziju tehničke dokumentacije za rekonstrukciju studenstkih domova.

25.11.2013.

Azerbejdžanska Diplomatska Akademija počinje sa prijemom studenata na dodiplomske i magistarske studije za akademsku 2014/2015.g.

Azerbejdžanska Diplomatska Akademija (u daljem tekstu ADA) počinje sa prijemom studenata na dodiplomske i magistarske studije za akademsku 2014/2015.g.

22.11.2013.

Održan drugi sastanak Upravljačkog odbora INVO projekta

Održan drugi sastanak Upravljačkog odbora INVO projekta

U četvrtak, 21. novembra 2013. godine održan je drugi sastanak Upravljačkog odbora projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost - INVO” kojim su predsjedavali ministar prosvjete, g-din Slavoljub Stijepović i ministarka nauke, prof. dr Sanja Vlahović. Cilj sastanka je bio da se članovi Upravljačkog odbora upoznaju sa realizovanim aktivnostima i planom realizacije budućih aktivnosti kako bi bili u mogućnosti da kvalitetno nadgledaju implementaciju projektnih aktivnosti i shodno tome, donesu odluke u skladu sa potrebama samog projekta.

18.11.2013.

Radionica na temu “Koordinisane evaluacije institucija visokog obrazovanja u Crnoj Gori”

Radionica na temu “Koordinisane evaluacije institucija visokog obrazovanja u Crnoj Gori”

U okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke, u prostorijama Ministarstva prosvjete je u petak, 15. novembra 2013. godine, organizovana radionica na temu sprovođenja eksternih institucionalnih koordinisanih evaluacija na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori, koje će rezultirati izvještajima o evaluaciji za pojedinačne ustanove visokog obrazovanja, kao i cjelovitim, integrisanim izvještajem o sistemu visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

11.11.2013.

Produžen rok za prijave na oglas za angažovanje konsultanta za razvoj šeme stipendiranja

Ministarstvo prosvjete i Ministartsvo nauke produžili su rok za prijavu na oglas za angažovanje konsultanta za razvoj šeme stipendiranja, koji će se finansirati iz kredita Svjetske banke, u okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”.

30.10.2013.

Oglas za angažovanje konsultanta za razvoj nacionalnog kvalifikacionog okvira

Ministarstvo prosvjete raspisuje oglas za angažovanje konsultanta za razvoj nacionalnog kvalifikacionog okvira, koji će se finansirati iz kredita Svjetske banke u okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”. Oglas će biti otvoren do 13. novembra 2013. godine.

30.10.2013.

Oglas za angažovanje projektnog asistenta za oblast visokog obrazovanja i projektnog asistenta za oblast nauke

Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete raspisuju oglas za angažovanje projektnog asistenta za oblast visokog obrazovanja i projektnog asistenta za oblast nauke, koji će se finansirati iz kredita Svjetske banke u okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”. Oglas će biti otvoren do 14. novembra 2013. godine.