Manja slova Veća slova RSS

Visoko obrazovanje

07.05.2015.

Konkurs Vlade Ruske Federacije za stipendije postdiplomskih studija

Obavještavamo zainteresovane kandidate da je Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije počela sa upisom studenata za akademsku 2015/2016. godinu. Tim povodom navedeno Ministarstvo dodijeliće izvjestan broj stipendija crnogorskim kandidatima za postdiplomske studije.

30.04.2015.

JAVNI POZIV za imenovanje nezavisnih eksperata iz Crne Gore i inostranstva za listu eksperata za akreditaciju studijskih programa

U cilju formiranja liste eksperata za akreditaciju, a u vezi sa članom 13 stav 3 Zakona o visokom obrazovanju („Službeni list CG“, broj 44/14) Ministarstvo prosvjete upućuje JAVNI POZIV za imenovanje nezavisnih eksperata iz Crne Gore i inostranstva za listu eksperata za akreditaciju studijskih programa

29.04.2015.

Saopštenje: Ministar Bošković prisustvovao sjednici Savjeta za visoko obrazovanje

Saopštenje: Ministar Bošković prisustvovao sjednici Savjeta za visoko obrazovanje

Ministar Bošković prisustvovao je III sjednici Savjeta za visoko obrazovanje, na kojoj je usvojeno mišljenje na Strategiju razvoja i finansiranja visokog obrazovanja u Crnoj Gori 2011-2020. i imenovana komisija za izradu Pravilnika o kriterijumima za izbor u akademska zvanja.

24.04.2015.

Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke objavljuju Konkurs za dodjelu nacionalnih stipendija za izvrsnost

Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke objavljuju Konkurs za dodjelu nacionalnih stipendija za izvrsnost

Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke objavljuju Konkurs za dodjelu nacionalnih stipendija za izvrsnost za magistarske, doktorske i postdoktorske studije.

23.04.2015.

Univerzitet „Ondokuz Mayis“ organizuje prijemni ispit u 33 države

U nastojanju da postigne multikulturalnu viziju i stvori multikulturalni profil studenta, Senat turskog univerziteta „Ondokuz Mayis“ iz Samsuna donio je odluku da poveća broj stranih studenata i organizuje prijemni ispit na međunarodnom nivou, u više zemalja.

09.04.2015.

Saopštenje: Održana II sjednica Savjeta za visoko obrazovanje

Druga sjednica Savjeta za visoko obrazovanje, održana je 9. aprila 2015. godine, u trećem sazivu.

31.03.2015.

Ministarstvo prosvjete produžilo rok za prijave za angažovanje konsultanta za izradu softvera

U okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke, Ministarstvo prosvjete je produžilo rok za prijave za angažovanje konsultanta za izradu softvera. Oglas će biti otvoren do 14. aprila 2015. godine. Više informacija o oglasu možete naći u prilogu.

29.03.2015.

Poziv za prikupljanje ponuda zainteresovanih firmi za poslove izvođenja radova na adaptaciji učeničko-studentskog doma u Podgorici

U okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke, Ministarstvo prosvjete raspisuje poziv za prikupljanje ponuda zainteresovanih firmi za poslove izvođenja radova na adaptaciji učeničko-studentskog doma u Podgorici. Poziv će biti otvoren do 27. aprila 2015. godine (12.00 časova) . Više informacija o pozivu možete naći u prilogu.

29.03.2015.

Oglas za angažovanje konsultantske firme za vršenje poslova nadzora za predstojeću adaptaciju učeničko-studentskog doma u Podgorici

U okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke, Ministarstvo prosvjete raspisuje oglas za angažovanje konsultantske firme za vršenje poslova nadzora za predstojeću adaptaciju učeničko-studentskog doma u Podgorici.

20.03.2015.

XVIII Međunarodni mediteranski festival mladih u Antaliji

U periodu od 13. do 15. maja održaće se XVIII Međunarodni mediteranski festival mladih u Antaliji u Turskoj, u organizaciji Univerziteta Akdeniz.