Manja slova Veća slova RSS

Visoko obrazovanje

24.05.2012.

Najava: Međunarodna konferencija o visokom obrazovanju: Zajednički put u strukturne reforme u visokom obrazovanju

U Petrovcu će se od 23-25. maja 2012. godine održati Konferencija pod nazivom “Međunarodna konferencija o visokom obrazovanju: Zajednički put u strukturne reforme u visokom obrazovanju”. Konferencija se organizuje u okviru TEMPUS projekta “Izgradnja kapaciteta za strukturne reforme u visokom obrazovanju u zemljama Zapadnog Balkana”.

16.05.2012.

Konkurs za CEI program razmjene znanja i iskustava (Know-how Exchange Programme

Obavještavamo vas da je konkurs za program razmjene znanja i iskustava u okviru Centralno evropske inicijative otvoren do 30. juna tekuće godine. Cilj ovog programa je da olakša prenos znanja, iskustava i najboljih praksi između ustanova CEI zemalja članica Evropske Unije i CEI zemalja koje nijesu u sastavu EU. Kroz finansiranje projekata izgradnje kapaciteta i tehničke pomoći CEI nudi grantove ustanovama koje su spremne da razmijene svoja iskustva sa partnerima iz CEI zemalja koje nijesu članice EU, pomažući na taj način ovim zemljama da napreduju na putu dostizanja EU standarda i politika.

07.05.2012.

Konkurs za projekte u okviru CEI fonda za saradnju

Obavještavamo Vas da je objavljen konkurs za projekte u okviru Fonda za saradnju Centralno Evropske inicijative. Konkurs je otvoren do 30. juna tekuće godine.

24.04.2012.

Najava: Ministarska konferencija o visokom obrazovanju u Bukureštu

U Bukureštu će se 26. i 27. aprila 2012. godine održati Ministarska konferencija o visokom obrazovanju na kojoj se očekuje učešće oko 100 ministarskih delegacija iz cijelog svijeta i 30 međunarodnih organizacija. Na Ministarskoj konferenciji će se prezentirati izvještaj o napretku implementacije Bolonjskog procesa, u skladu sa utvrđenim indikatorima, svih zemalja potpisnica Bolonjske deklaracije i utvrditi buduća ključna politička pitanja. Ministri Evropskog prostora visokog obrazovanja usvojiće zajednički kominike.

05.04.2012.

Studiranje u Australiji

Australijska vlada je objavila novi video material u cilju promovisanja mogućnosti koje australijski obrazovni sistem pruža studentima širom svijeta.

05.04.2012.

Jadransko-jonska inicijativa – Poziv za prijedloge projekata

Obavještavamo da je u okviru Regionalnog programa saradnje (Jadransko-jonska inicijativa) objavljen poziv za prijedloge projekata u određenim oblastima saradnje. Detaljne informacije o ovom programu saranje, objavljenom pozivu i proceduri prijave se mogu naći na web stranici Jadransko-jonske inicijative: www.aii-ps.org Krajnji rok za prijavu je 18. maj 2012.godine.

04.04.2012.

Ministarstvo prosvjete i sporta je utvrdilo listu eksperata za akreditaciju ustanova visokog obrazovanja i studijskih programa

Ministarstvo je formiralo listu eksperata, za sedam naučnoistraživačkih oblasti, sa koje će Savjet za visoko obrazovanje imenovati članove komisije za akreditaciju/reakreditaciju ustanova visokog obrazoavanja i studijskih programa u Crnoj Gori.

01.02.2012.

Konkurs za prijavu projekata (zajedničkih programa)

Centralno-evropsku inicijativu čini 18 zemalja članica: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Ceška Republika, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina. Od njenog uspostavljanja, za osnovni cilj je imala podršku zemljama centralne i istočne Evrope u procesu tranzicije i približavanju EU.

20.01.2012.

Konkurs za radna mjesta na projektu ‘Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost’

Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete i sporta raspisuju konkurse za 5 radnih mjesta na projektu ‘Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost’, koji će se finansirati iz kredita Svjetske banke u periodu 2012-2017. godine. Tekst konkursa i opise poslova za pozicije dva projektna menadžera, dva projektna saradnika i jednog službenika za grantove možete naći u prilogu.

24.11.2011.

10 godina Tempus programa u Crnoj Gori - Tempus informativni dan u Crnoj Gori

Obavještavamo vas da će se Tempus informativni dan, koji organizuje Nacionalna Tempus kancelarija Ministarstva prosvjete i sporta u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, biti održan u poneđeljak, 28. novembra 2011. godine u novoj zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore, sa početkom u 10 časova. Info dan će otvoriti pomoćnik ministra za visoko obrazovanje g-đa Mubera Kurpejović, a obratiće se i rektor Univerziteta Crne Gore Prof. dr Predrag Miranović, kao i gospodin Nikola Bertolini, šef sektora operacija Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.