Manja slova Veća slova RSS

Visoko obrazovanje

14.11.2014.

Erasmus + program Informativni dan u Crnoj Gori

Obavještavamo vas da će se Erasmus+ informativni dan, koji organizuje Nacionalna Erasmus+ kancelarija u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Univerzitetom Crne Gore, održati u ponedjeljak 17. novembra 2014. godine u novoj zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore, sa početkom u 09.00.

17.07.2014.

Master stipendije na Univerzitetu za komunikacije, Peking, Narodna Republika Kina

Obavještavamo potencijalne kandidate da Univerzitet za komunikacije u Pekingu nudi određeni broj stipendija za jednogodišnje međunarodne master studije iz oblasti međunarodnih komunikacija (IMIC). Stipendija obuhvata školarinu, povratnu kartu do Pekinga, jednokratnu pomoć u iznosu 1.500 kineskih jena i mjesečni iznos stipendije u iznosu 2.000 kineskih jena. Za studente je obezbijeđen smještaj u jednokrevetnoj sobi u međunarodnom studentskom domu, sa kupatilom, TV, telefonom, klima uređajem. Student može da se hrani u studentskim kantinama u okviru kampusa koristeći pripejd kartice.

07.07.2014.

EURYDICE

Eurydice je renomirana evropska obrazovna mreža koja pruža informacije i analize evropskih obrazovnih sistema i politika.

27.03.2014.

Poziv za prikupljanje ponuda zainteresovanih firmi za poslove izvođenja radova na adaptaciji učeničko-studentskih domova

U okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke, Ministarstvo prosvjete raspisuje poziv za prikupljanje ponuda zainteresovanih firmi za poslove izvođenja radova na adaptaciji učeničko-studentskih domova. Poziv će biti otvoren do 17. aprila 2014. godine (12.00 časova) . Više informacija o pozivu možete naći u prilogu...

21.03.2014.

JAVNI POZIV za javno-privatno partnerstvo za izgradnju Studentskog doma u Nikšiću

Na osnovu člana 12 Zakona o učešću privatnog sektora u vršenju javnih usluga („Službeni list RCG“, broj 30/02) i člana 29 stav 1 Zakona o državnoj imovini („Službeni list CG“, broj 21/09), Ministarstvo prosvjete, u saradnji sa Direkcijom javnih radova, objavljuje JAVNI POZIV za javno-privatno partnerstvo za izgradnju Studentskog doma u Nikšiću

18.03.2014.

Informativni materijal (prospekt) o mogućnostima studiranja na univerzitetima u Republici Slovačkoj

Ovđe zainteresovani kandidati mogu pogledati informativni materijal (prospekt) o mogućnostima studiranja na javnim, državnim i privatnim univerzitetima u Republici Slovačkoj.

13.03.2014.

Oglas za angažovanje konsultantske firme za vršenje poslova nadzora za predstojeću adaptaciju učeničko-studentskih domova

U okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke, Ministarstvo prosvjete raspisuje oglas za angažovanje konsultantske firme za vršenje poslova nadzora za predstojeću adaptaciju učeničko-studentskih domova.

24.02.2014.

JAVNE KONSULTACIJE U VEZI SA PLANOVIMA UPRAVLJANJA ŽIVOTNOM SREDINOM ZA ADAPTACIJU STUDENTSKIH DOMOVA

U okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost – INVO“ jedna od planiranih aktivnosti koju realizuje Ministarstvo prosvjete je adaptacija postojećih domova učenika i studenata. U ovoj godini planirani su radovi u Domu učenika i studenata u Podgorici (Novi studentski dom - I faza, „Stara zgrada“ 1 i 2 i „Plavi dvor“), u Domu učenika i studenata „Braća Vučinić“ u Nikšiću, u Domu učenika i studenata na Cetinju i u Domu učenika i studenata „Spasić - Mašera“ u Kotoru.

29.01.2014.

Konkurs za učešće crnogorskih ustanova visokog obrazovanja u projektu „Mobilnost studenata i mladih istraživača”

Otvoren je 4. Konkurs za učešće crnogorskih ustanova visokog obrazovanja u projektu „Mobilnost studenata i mladih istraživača”, za školsku 2014/2015. godinu. Projekat se realizuje u okviru programa Mediteranska kancelarija za mlade (Mediterranean Office for Youth - MOY).

12.12.2013.

Prezentacija studije “Percepcija poslodavaca o relevantnosti visokog obrazovanja u Crnoj Gori”

Prezentacija studije “Percepcija poslodavaca o relevantnosti visokog obrazovanja u Crnoj Gori”

U okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke, u prostorijama Ministarstva prosvjete je u srijedu, 11. decembra 2013. godine, organizovana je prezentacija studije “Percepcija poslodavaca o relevantnosti visokog obrazovanja u Crnoj Gori”, u okviru koje su prikupljeni podaci o tome u kojoj mjeri zaposleni sa stečenim visokom obrazovanjem ispunjavaju očekivanja poslodavaca.