Manja slova Veća slova RSS

Visoko obrazovanje

15.05.2015.

Održan INFO dan o Nacionalnim stipendijama za izvrsnost na Univerzitetu Donja Gorica

Održan INFO dan o Nacionalnim stipendijama za izvrsnost na Univerzitetu Donja Gorica Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke su danas u četvrtak, 14. maja 2015. godine u na Univerzitetu Donja Gorica, održali INFO dan o nacionalnim stipendijama za izvrsnost koje se dodjeljuju u okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost – INVO“. Ovim programom dodjeljuju se stipendije za magistarske, doktorske i postdoktorske studije studentima koji su upisani (prihvaćeni) ili planiraju svoj istaživački boravak na renomiranim Univerzitetima u inostranstvu.

15.05.2015.

Održan INFO dan o Nacionalnim stipendijama za izvrsnost na Univerzitetu Mediteran

Održan INFO dan o Nacionalnim stipendijama za izvrsnost na Univerzitetu Mediteran

Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke su juče, u srijedu, 13. maja 2015. godine u zgradi Univerziteta Mediteran (FIT,Anfiteatar II) održali INFO dan o nacionalnim stipendijama za izvrsnost koje se dodjeljuju u okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost – INVO“ . Ovim programom dodjeljuju se stipendije za magistarske, doktorske i postdoktorske studije studentima koji su upisani (prihvaćeni) ili planiraju svoj istaživački boravak na renomiranim Univerzitetima u inostranstvu.

14.05.2015.

Konkurs za dodjelu tri stipendije za magistarske studije (Master II) u Republici Francuskoj 2015/2016

Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodnog razvoja Republike Francuske, posredstvom Francuske Ambasade u Crnoj Gori, nudi godišnje stipendije za master II studije, frankofonim studentima iz Crne Gore koji žele da nastave svoje obrazovanje u Francuskoj.

13.05.2015.

NAJAVA: Ministar Bošković na Konferenciji o visokom obrazovanju u Jerevanu

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković predovdiće crnogorsku delegaciju na ministarskoj konferenciji o visokom obrazovanju koja se održava 14. i 15. maja u Jerevanu.

13.05.2015.

SAOPŠTENJE: Održan INFO dan o nacionalnim stipendijama za izvrsnost

SAOPŠTENJE: Održan INFO dan o nacionalnim stipendijama za izvrsnost

Ministarstva prosvjete i nauke su danas, u utorak, 12. maja 2015. godine u zgradi Rektorata održali INFO dan o nacionalnim stipendijama za izvrsnost koje se dodjeljuju u okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost – INVO“ .

12.05.2015.

Ministarstvo prosvjete donijelo obrasce koje ustanove visokog obrazovanja treba da dostave uz zahtjev za licenciranje i dopunu licence

Ministarstvo prosvjete donijelo je obrasce koje ustanove visokog obrazovanja treba da dostave uz zahtjev za licenciranje i dopunu licence.

12.05.2015.

NAJAVA: INFO dan o Nacionalnim stipendijama za izvrsnost na Univerzitetu Crne Gore

Danas će se u Plavoj Sali rektorata UCG sa početkom u 13 sati održati INFO dan povodom projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost – INVO” u okviru kojeg Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete dodjeljuju stipendije za magistarske, doktorske i postdoktorske studije u inostranstvu.

12.05.2015.

JAVNI POZIV za izbor inostrane akreditacione agencije za obezbjeđenje kvaliteta

U cilju sprovođenja postupka reakreditacije ustanove, a u vezi sa članom 42 stav 2 Zakona o visokom obrazovanju („Službeni list CG“, broj 44/14), Ministarstvo prosvjete upućuje JAVNI POZIV za izbor inostrane akreditacione agencije za obezbjeđenje kvaliteta

07.05.2015.

Konkurs Vlade Ruske Federacije za stipendije postdiplomskih studija

Obavještavamo zainteresovane kandidate da je Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije počela sa upisom studenata za akademsku 2015/2016. godinu. Tim povodom navedeno Ministarstvo dodijeliće izvjestan broj stipendija crnogorskim kandidatima za postdiplomske studije.

30.04.2015.

JAVNI POZIV za imenovanje nezavisnih eksperata iz Crne Gore i inostranstva za listu eksperata za akreditaciju studijskih programa

U cilju formiranja liste eksperata za akreditaciju, a u vezi sa članom 13 stav 3 Zakona o visokom obrazovanju („Službeni list CG“, broj 44/14) Ministarstvo prosvjete upućuje JAVNI POZIV za imenovanje nezavisnih eksperata iz Crne Gore i inostranstva za listu eksperata za akreditaciju studijskih programa