Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министарство вањских послова Републике Малте упутило позив за постдипломске студије на Институту за поморско право

Министарство вањских послова Републике Малте упутило позив за постдипломске студије на Институту за поморско право
Датум објаве: 28.01.2020 13:48 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо заинтересоване кандидате да је Министарство вањских послова Републике Малте упутило позив за постдипломске студије на Институту за поморско право (Интернатионал Маритиме Лаw Институте - ИМЛИ), са сједиштем на Малти.

Програми за које се може аплицирати су Програм о међународном поморском праву и Програм о међународном поморском законодавству, у трајању од једне академске године, почиње од октобра 2020. године. Програм ће бити реализован на енглеском језику, стога је неопходно одлично знање овог језика.

Програм је отворен за дипломиране правнике, али и дипломцима других дисциплина повезаних са међународним поморским правом. Програм се организује за кандидате који већ раде у области поморства, надлежним владиним институцијама, поморским компанијама, лучким службама, научноистраживачким центрима или другим организацијама које се баве бродским превозом, или генерално поморством, правној служби, или правној канцеларији које се баве темама из области поморства. Програм је погодан и за особе које намјеравају да наставе своју каријеру у области поморског права. Претпоставља се да ће будући магистри Института стећи стручно знање и разумијевање примјене ИМО и других конвенција у својим државним законодавствима.

Студенти имају 22½ часова предавања, недјељно.

ИМЛИ је основан под покровитељством Међународне поморске организације и има за циљ обуку правника у области међународног права, укључујући право заштите животне средине мора, право мора, бродско право и међународно поморско безбједносно право.

Рок за пријављивање је 31. март 2020. године, а првенство ће имати кандидати који се раније пријаве.

Цијена учешћа у овом програму износи 31.000, али ће изабраним кандидатима бити обезбијеђено пуно финансирање, осим трошкова повратне карте које плаћају сами кандидати.

Извјестан број донатора обезбиједио је пуно финансирање за одабране кандидате, уколико испуне њихове услове селекције. Донатори ће предност давати углавном млађим талентованим кандидатима (млађим од 40 година) који имају велику мотивацију да раде за своју владу и који ће, након завршетка студија, дати виталан допринос развоју националног законског оквира и области поморства.

Број кандидата који ће бити примљени је ограничен, због интензивног карактера програма. Поштујући стратегију Међународне поморске организације (ИМО) за интегрисање жена у поморске активности, чак педесет посто (50%) мјеста биће резервисано за заслужне кандидатуре жена. До сада, на Институту је звање стекло 836 кандидата из 143 земље.

Све додатне информације, пријавни формулари и други обрасци могу се наћи на интернет порталу: хттп://www.имли.орг/программес-анд-цоурсес/хоw-апплy-1, док су информације о Институту доступне на порталу: хттп://www.имли.орг

За сва додатна питања и појашњења, кандидати могу да се обрате савјевјетници за пријем, госпођи Елда Казара-Беља, на е-маил адресу: адмиссионс@имли.орг , или телефон бр: +356 21 310 816 (локал 107)