Manja slova Veća slova RSS

>

Novi master program prava Evropske unije i međunarodnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Komenskog u Bratislavi

Novi master program prava Evropske unije i međunarodnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Komenskog u Bratislavi
Datum objave: 30.08.2017 09:41 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavamo zainteresovane kandidate da je Pravni fakultet Univerziteta Komenskog u Bratislavi (Slovačka) otvorio novi master program na engleskom jeziku, u akademskoj 2017/2018. godini. Radi se o dvogodišnjem programu fokusiranom na pravo Evropske unije i međunarodno pravu. Ovaj Program predstavlja rezultat uspješnog projekta “Pravo evropskih integracija i globalizacija (LEIG)”, kojim je ustanovljen izvjestan broj programa na engleskom jeziku, fokusiranih na pravo Evropske unije i međunarodno pravo. Projekat je realizovan kao priprema za uspostavljanje novog master programa na engleskom jeziku, na komercijalnoj osnovi.

Za razliku od drugih programa ovog slovačkog Pravnog fakulteta, kandidati koji završe novi master program stiču zvanje magistra prava koje im omogućava članstvo u bilo kojoj profesionalnoj komori odnosno obavljanje bilo koje pravne profesije.

Program je takođe namijenjen stranim studentima koji su završili dodiplomske studije prava, a ponudiće širok spektar kurseva.

Iznos školarine za jednu akademsku godinu je 3.500 eura.

Zainteresovani kandidati treba da popune aplikacioni formular koji se može dobiti na internet adresi: www.flaw.uniba.sk

Uz aplikacioni formular, kandidati treba da podnesu sljedeća dokumenta:

- CV,
- Motivaciono pismo,
- Dokaz o uplati 60 eura na ime troškova za apliciranje,
- Ovjerene diplome o stečenom akademskom zvanju,
- Dokaz o odgovarajućem znanju engleskog jezika,
- Kandidati iz zemalja članica Evropske unije, koji studiraju u inostranstvu, treba da podnesu odluku o priznavanju obrazovnih dokumenata izdatih u inostranstvu,
- Prepis ocjena.

Popunjen aplikacioni formular, zajedno sa navedenom dokumentacijom, treba dostaviti najkasnije do 8. septembra 2017. godine.

Više informacija o ovom master programu zainteresovani mogu naći u informativnoj brošuri koju mogu preuzeti na internet adresi: https://www.flaw.uniba.sk/en/study/masters-degree-programme-in-english , ili se obratiti kontakt osobi Pravnog fakulteta: michaela.krescankova@flaw.uniba.sk