Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Čestitka ministra Boškovića povodom Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca

Saopštenje: Čestitka ministra Boškovića povodom Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca
Datum objave: 16.11.2016 16:00 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete mr Predrag Bošković uputio je čestitku srednjoškolcima i studentima povodom Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca posvećenog uspomeni na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. novembra 1939. godine, strijeljani bez suđenja.

Dragi srednjoškolci i studenti,

na ovaj Dan koji je posvećen upravo vama na kojima počiva naše društvo, želim da znate da obrazovni sistem radi za vas i da ulažemo sve napore kako bismo poboljšali kvalitet vašeg obrazovanja.

U tom procesu vaše mišljenje bilo je od presudne važnosti, pa smo se u prethodne dvije godine trudili da vrata Ministarstva prosvjete budu otvorena za vaše potrebe i prijedloge.

Čestitajući vam Međunarodni dan studenata i srednjoškolaca želim da naglasim da će se takva praksa nastaviti jer smo zajedničkim snagama uočili nedostatke obrazovnog sistema i počeli da radimo na njihovom otklanjanju.

U oblasti srednjeg obrazovanja posvetili smo se srednjem stručnom u nastojanju da kroz dualno obrazovanje obezbijedimo siguran ulazak na tržište rada svršenim srednjoškolcima. U visokom obrazovanju sprovodi se reforma koja će studije učinili efikasnijim i uskladiti ih sa potrebama tržišta rada.

Cijeneći značaj mobilnosti studenata i učenika, radimo na njenoj promociji i povećanju mogućnosti razmjene, želeći da iz svijeta u Crnu Goru donesete najbolje, ali i da svoje kolege iz inostranstva upoznate sa našom zemljom.

Za obrazovni sistem vaša prava će uvijek biti prioritet i učinićemo sve da vam pomognemo na putu ostvarenja svih vaših talenata i mogućnosti. Cilj nam je da od vas stvorimo dobre, obrazovane i stručne ljude koji će biti nosioci prosperiteta naše zemlje.”

PR služba Ministarstva prosvjete