Мања слова Већа слова РССЗакон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Стипендије Министарства просвјете

16.04.2015.

Програм стипендирања талентованих студената њемачке фондације “Конрад Аденауер” (КАС)

Обавјештавамо заинтересоване кандидате да њемачка фондација “Конрад Аденауер” (КАС), у оквиру својих пројектних активности, реализује и програм стипендирања талентованих студената. У оквиру овог програма, КАС додјељује одређени број стипендија талентованим студентима са црногорских универзитета, као вид подстицаја њиховим напорима и тежњама да постану интелектуална елита и одговорни носиоци демократског просперитета црногорског друштва.

31.03.2015.

Студија о програмима мобилности

У оквиру пројекта “Високо образовање и истраживање за иновације и конкурентност“ урађена је Студија о програмима мобилности. Документ обједињава информације о програмима размјене и стипендијама страних влада.

19.03.2015.

Стипендије Владе НР Кине

Обавјештавамо све заинтересоване да Влада НР Кине додјељује сљедеће стипендије црногорским кандидатима за школску 2015/2016. годину.

09.03.2015.

Презентација турских стипендија у хотелу Рамада

Обавјештавамо заинтересоване кандидате да ће Амбасада Републике Турске организовати презентацију под називом „Стипендије Турске 2015“, у хотелу „Рамада“, у Подгорици, у четвртак, 12. марта 2015. године, у 19 сати.

03.03.2015.

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЈЕВА ЗА ОНЛАЈ КУРС САВЈЕТА ЕВРОПЕ О ГЛОБАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ

Онлајн курс Савјета Европе о Глобалном образовању: Интеркултурална димензија одржаће се од 23. марта до 17. априла 2015. године. Апликациона процедура састоји се из два корака: 1. Приложити апликациони формулар са вашим личним и организационим подацима. 2. Преузети са интернета онлајн МС Wорд апликациони формулар и послати га попуњеног на сљедећу адресу е-маил адресу: ицд(ат)нетуни.нл

02.03.2015.

Програм стипендирања у области истраживачког рада који нуди могућности страним кандидатима специјализованим за област Каспијског мора и Азербејџана

Међународна агенција Азербејџана за развој (у даљем тексту: АИДА), у сарадњи са Центром за стратешка истраживања под покровитељством Предсједника Републике Азербејџан, Истраживачким центром под покровитељством Централне банке Азербејџана и Институтом за људска права при Националној Академији наука Азербејџана, организује Програм стипендирања у области истраживачког рада који нуди могућности страним кандидатима специјализованим за област Каспијског мора и Азербејџана. Институције - домаћини пружају подршку кандидатима обезбјеђујући одличне услове за спровођење њихових истраживања И успостављајући јаку мрежу међу академцима у земљи.

02.03.2015.

Међународни Институт за поморско право (Интернатионал Маритиме Лаw Институте - ИМЛИ), Малта

Обавјештавамо заинтересоване кандидате да је Међународни Институт за поморско право (Интернатионал Маритиме Лаw Институте - ИМЛИ), са сједиштем на Малти, упутио позив за упис на мастер програм, не енглеском језику. Овај програм представља заједничку иницијативу Владе Малте и наведеног Института и његово трајање је једна академска година, почев од 12. октобра 2015. године.

26.02.2015.

„Бритисх Сцхоларсхип Труст“, за академску 2015/2016. годину

Министарство просвјете Црне Горе обавјештава да ће британска фондација „Бритисх Сцхоларсхип Труст“, за академску 2015/2016. годину, додијелити до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 3 мјесеца Стипендије су намијењене постдипломским усавршавањима/истраживањима из свих области, а период реализације је октобар 2015 - октобар 2016. године.

23.02.2015.

Стипендије Владе Републике Хрватске - 2015/16.

Министарство науке, образовања и спорта Републике Хрватске и Агенција за мобилност и програме Европске уније расписали су Конкурс за додјелу стипендија за стране студенте у Републици Хрватској за академску 2015/2016. годину.

23.02.2015.

Стипендије за усавршавање француског језика на универзитетима у Бриселу и Лувену током љета 2015. године

Администрација Валонија-Брисел Интернатионал (WБИ) додјељује двије стипендије црногорским држављанима за усавршавање француског језика на универзитетима у Бриселу и Лувену током љета 2015. године: